saborska rasprava

Martinčević: „Stavite konačno Sjever na turističku kartu Hrvatske“

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.09.2020. 08:43

Zadnja izmjena: 25.09.2020. 08:45

Saborska zastupnica iz redova Reformista Natalija Martinčević se u Hrvatskom saboru ispred Kluba zastupnika HSLS-a i Reformista osvrnula na funkcioniranje turističkog sustava, kao jedne od najvažnijih gospodarskih grana u Hrvatskoj.

U svom se izlaganju osvrnula na novi Zakon o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma te rekla kako on nije riješio pitanje funkcioniranja Turističkih zajednica već ih je svojim odredbama dodatno zakomplicirao. - Kada govorimo o funkcioniranju spomenutih Turističkih zajednica one bi trebale upravljati destinacijom, pokretati inicijative, informirati, koordinirati, sudjelovati u kreiranju strateškog razvoja, ali i istovremeno pripremati i slati na dnevnoj bazi nepregledni niz izvješća - rekla je Martinčević i dodala kako joj je žao što država, ministarstvo i HTZ nisu prepoznali projekt ''Kuće za odmor s pričom''.  - Posebno je važno istaknuti 2020. godinu, godinu obilježenu koronavirusom, u kojoj smo zaključno sa 1. rujnom ostvarili 95 % prošlogodišnjih noćenja, što zapravo znači da ćemo u Kućama za odmor s pričom u 2020. godini ostvariti porast broja noćenja - rekla je saborska zastupnica. 

- Nema nas u spotovima, nema nas u prilozima na HRT-u, nije nas bilo niti na karti bivšeg ministra turizma koji u Varaždinsku županiju u službeni posjet nije došao niti jednom, pa nas što je posebno važno nema niti u financiranju. Stoga od nove ministrice i njezinog tima očekujemo prestanak diskriminacije kontinentalnog turizma sjevera, te punu podršku našim projektima, razvoju našeg turizma i konačno stavite Sjever na turističku kartu Hrvatske- završila je Natalija Martinčević.

Komentari