reakcija

Martinčević: U cijeloj Hrvatskoj naša nova bolnica smeta jedino SDP-ovim zastupnicama

Objavljeno: 16.04.2021. 13:14

Zadnja izmjena: 16.04.2021. 13:23

Natalija Martinčević prozvala je saborske zastupnice SDP-a koje sue kritizirale ulaganje u novu varaždinsku bolnicu, kazavši da to nije učinio „nitko iz cijele Hrvatske“, a učinila su zastupnice građana na koje ista investicija odnosi.

Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti:

Žao mi je da se nitko iz cijele Hrvatske nije našao pozvanim da izrazi nezadovoljstvo činjenicom da je Varaždinska županija dobila financiranje najvećeg projekta na sjeveru Hrvatske, već samo zastupnice iz Međimurske županije kao predstavnice građana za koje se ta investicija radi, jer je riječ o projektu izgradnje i opremanja velike regionalne bolnice za sve građane sjeverne Hrvatske.

Iz demantija zastupnice Marić jasno je da očito nisu upoznate s metodologijom postupka odabira projekata ili su krivo informirane. Nikakvih poziva nije bilo, a spremnost ovog iznimno zahtjevnog projekta rezultat je tri godine rada i ulaganja. Ali ključno je da je adresa za pitanje o pripremljenosti (ili nepripremljenosti) projekata Međimurske županije za zastupnicu Marić (SDP) i zastupnicu Ban Vlahek (zamjena za Matiju Posavca) - upravo Međimurska županija.

Natalija Martinčević,

Saborska zastupnica Reformista

 

Što je rečeno, a što demantirano

Podsjetimo, saborska zastupnica SDP-a Andreja Marić premijeru je postavila pitanje da li se varaždinska bolnica gradi prema „političkom kriteriju“, s obzirom da sličnih investicija nema "nigdje drugdje" na sjeveru Hrvatske. Premijer Andrej Plenković na to se pozvao na saborsku zastupnicu Reformista, Nataliju Martinčević, te joj odgovrio kako je investicija između ostaloga odobrana zbog „pripremljenosti“ projekta. Saborska zatupnica SDP-a potom se oglasila demantijem, u  kojem kaže kako joj je „drago“ zbog varaždinske bolnice („to su moji susjedi, moja izborna jedinica“), no i dalje ostaje pri tome da drugi nisu dobili „čak ni poziv“. Njezin demanti možete pročitati ovdje.

Komentari