izlaganje u saboru

'Zbog nesposobnosti ministarstva građane maltretiramo beskonačnim kolonama na autocestama'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.07.2022. 14:21

Zadnja izmjena: 11.07.2022. 16:12

Saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević danas je u Hrvatskom saboru govorila o ponovnim velikim gužvama na hrvatskim autocestama koje se stvaraju zbog, kako je rekla, zastarjelog sustava naplate i izvođenja radova usred turističke sezone.

Prema njezinim riječima, glavni problem je u uvođenju elektroničkog sustava naplate na autocestama koji je trebao biti postavljen i u funkciji do kraja prošle godine.

- Sada kada smo članica EU, Europski novac dobili smo i za uvođenje elektroničkog sustava naplate na autocestama temeljenog na slobodnom protoku vozila. Taj sustav mjesečno direktno štedi 13 milijuna kuna koje sada HAC nepotrebno plaća, a da o troškovima i nezadovoljstvu korisnika i ne govorimo - rekla je Martinčević.

U izlaganju je istaknula kako od ministarstva traže da se 'hitno poduzme sve mjere i zaustavi razbacivanje milijuna'.

- Od ministarstva tražimo da se hitno poduzmu sve mjere i zaustavi razbacivanje milijuna koje smo korištenjem dobivenih sredstava Europske unije mogli i morali uštedjeti, a Hrvatske građane i turiste, korisnike naših autocesta poštedi nepotrebnog čekana u kolonama pred naplatnim kućicama koje su već 5-6 godina u Europi zastarjelo rješenje naplate - istaknula je Martinčević.

Komentari