nedjeljom u 2

Matija Posavec: "HNS treba izaći iz Vlade i nove ljude"

Objavljeno: 14.07.2019. 15:23

Zadnja izmjena: 14.07.2019. 15:31

Foto: Facebook: Nedjeljom u 2

„Ispričavam se članicama i članovima HNS-a i hrvatskoj javnosti na onome što je HNS učinio prije dvije godine“, rekao je danas gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 Matija Posavec, međimurski župan i predsjednik međimurskog HNS-a.

Nije to bilo jedino čime je, kako je više puta ponovio – želio svojim današnjim istupom "iznenaditi" javnost i članove svoje stranke: "Mislim da Hrvatskoj ove godine trebaju parlamentarni izbori. Ovo što se danas dešava je mrak hrvatske politike. Dvadeset posto vlade je pod aferama. Mi zapravo ne znamo što je parlamentarna većina, tko je što učinio a što ne", rekao je Posavec, dodajući da bi bilo hrabro i odgovorno da se na izbore išlo još prije dvije godine.

Posavec je stava i da bi HNS trebao izaći iz Vlade: "Glavni razlog zašto je HNS ušao u ovu koaliciju je bila kurikularna reforma. Ona je u školama od prvog devetog – ništa je više ne može zaustaviti, i ako smo iz tog razloga ušli u koaliciju – onda apsolutno mislim da nema nikakvog problema da iz nje izađemo", zaključio je šef međimurskog HNS-a.

"Nisam ničiji fikus"

Na voditeljevo pitanje – misli li da će zbog izrečenih riječi biti izbačen iz HNS-a odgovorio je da nikada nije bio "ničiji fikus ni sjena: "Ovo treba biti upozorenje svima da shvate da moramo promijeniti stvari u politici. Kad govorimo o rekonstrukciji Vlade, ti novi izbori znače da vratimo mandat građanima, neka kažu je li sve što se događa dobro ili nije", zaključio je  Posavec, naglašavajući da na to upozorava već posljednje dvije godine.

Stvari, kako je rekao, želi mijenjati unutar stranke, te je stava da stranka treba nove ljude "neopterećene bilo kakvim teretima odluka". To je način na koji je spreman preuzeti "cijelu tu priču i vratiti HNS izvorištu", rekao je. U slučaju da zbog njegovog istupa izbace iz stranke, izjasnio se da će biti nezavisni župan na voditeljevo pitanje, ali sam ne smatra da će biti izbačen.

Komentari