dan nakon jučer

Matija Posavec o koaliciji s HDZ-om i suradnji s Čačićem

Objavljeno: 05.06.2017. 13:56

Zadnja izmjena: 05.06.2017. 15:21

Slijedom događaja i svega što se događa proteklih dana, kako u HNS-u na nacionalnoj razini tako i nakon konačnih rezultata drugog kruga lokalnih izbora, pitali smo župana Međimurske županije Matiju Posavca za komentar nakon Čačićeve pobjede, ali i što misli vezano uz koaliciju s HDZ-om.

Kao što smo i već ranije pisali, u HNS-u je došlo do raspada sistema, a prema izvorima iz drugih medija, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak razmišlja podnijeti ostavku. U izbornoj noći tu je ostavku prvi zatražio HNS-ovac Andro Vlahušić, dugogodišnji gradonačelnik Dubrovnika, a nakon čega je taj isti prijedlog podržala i Vesna Pusić. Nadalje, na jučerašnje rezultate i pobjedu Čehoka i Čačića upitali smo Matiju Posavca za komentar na cijelokupnu situaciju.

- U utakmicama uvijek postoji pobjednik ili gubitnik. Čestitam Čačiću i Čehoku na pobjedi, a očekujem i suradnju s oboje strane jer je to u interesu razvoja Sjevera. Čestitao bih Štromaru na fer i korektnoj borbi. Smatram kako temeljem rezultata treba i dalje surađivati, a neki od projekata koji su u planu vezani su za razvoj zajedničkog turizma, zajedničkoj gospodaskoj zoni i projekt brze ceste od Varaždina do Čakovca. - kaže Posavec.

Kako postoje brojni razlozi za debakl u HNS-u, od gubitka izbora u Varaždinskoj županiji kao utvrdi HNS-a, ali i zbog unutar stranke neprihvaćene ideje, da se ide u koaliciju s HDZ-om, Posavec kaže: 

- Što se tiče koalicije s HDZ-om, još uvijek ništa nije službeno i sutra će se održati sjednica predsjedništva, na kojoj ćemo nakon analize i rasprave odlučiti kako dalje.

Podsjetimo se, u Međimurskoj županiji, zamjenica Matije Posavca visoko pozicionirana Sandra Herman iz redova Reformista.

Rezultati ankete

Podržavate li koaliciju HNS-a i HDZ-a?

Da

22%

Ne

70%

Ne znam

8%

Komentari