Medvedec: Jedina želja Franje Prsteca je rušenje vlasti i novi izbori

Objavljeno: 19.12.2014. 15:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Arhiva eVaraždin.hr/A. Švoger

Na optužbe vijećnika Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica iz redova HDZ-a, ujedno i predsjednika HDZ-a u Varaždinskim Toplicama Franje Prsteca, oglasio se novi predsjednik Gradskog vijeća Stanko Medvedec.

Medvedec smatra kako su Prstecove optužbe neutemeljene te da je posljednja sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica održana u skladu sa zakonom.

Priopćenje Stanka Medvedeca prenosimo u cijelosti:

Nakon pročitanog osvrta gospodina Prsteca na događanja u Varaždinskim Toplicama, osjećam potrebu dati svoj odgovor i pojašnjenje kako gospodinu Prstecu tako i cjelokupnoj javnosti, a posebice građanima Varaždinskih Toplica.
Posljednja sjednica Gradskog vijeća održana je uz poštivanje svih zakonskih akata i po naputku Državne uprave. Upravo je moj uvijet za prisustvovanje sjednici, a samim time i održavanje sjednice bio da ona bude u skladu sa zakonom.
Ukoliko je prekršen zakon u bilo kojem dijelu, gospodine Prstec, osobno tražim da se sjednica i sve što je na njoj doneseno poništi.
Što se tiče Topličkih laburista: točno je da trenutačno nisam predsjednik ogranka, ali ne na način da sam smijenjen, nego iz razloga što je večina članova izvršnog odbora podnijela ostavku, kako su sami naveli iz osobnih razloga. Jesam li razočaran i žalostan: NE. Ukazao sam na nepravilnosti u vlastitoj stranci, i to se nekim članovima moje stranke nije dopalo. Bude li se desilo nešto slično u budućnosti, postupit ću isto.
Što se tiče mog izbora za predsjednika Gradskog vijeća: sjeti se gospodine Prstec koliko puta sam tebi, gradonačelnici, njenom zamjeniku rekao: MOLIM VAS dajte mi mira, ima Vas dovoljno i među sobom izaberite koga hoćete za predsjednika vijeća.
Jeste li se dogovorili?
Danima ste me nazivali, maltretirali i niste mi dali mira.
Želio sam Vas pomiriti i međusobno približit, svojom ponudom da ukoliko nema drugog kandidata za predsjednika vijeća, da ću se sam prihvatiti toga uz uvjet da me podrži 10 vijećnika.
Shvatio sam po mnogim razgovorima da je Vaše dvije suprotne strane nemoguće pomiriti.
Jedina želja tebe gospodine Prstec je srušiti sadašnju vlast koju su izabrali građani i izazvati prijevremene izbore.
Zašto si postao tako nervozan gospodine Prstec?  Jel razlog tome što se u Toplicama počelo nešto raditi za sve građane, a ne samo za one na vlasti?
Spominješ neku moju bolesnu ideju. Moja jedina bolesna ideja je da doprinesem napretku, poboljšanju uvjeta života, poštivanje zakona, borba protiv podobnosti i briga za sve građane.
A Tvoja jedina ZDRAVA ideja je kako se domoći vlasti na bilo koji način.
Mnogo ste prilika imali, mnogo ste vremena imali, mnogo ste mogućnosti imali. Što ste napravili. Odgovor su Vam dali građani.
Trgovanje, kupovanje, nemoral. Stanko Medvedec nije i nikad neće nikoga moliti da glasa za njega. Zašto sam predložen i izabran za predsjednika vijeća, prije svega treba pitati gradonačelnicu i njenog zamjenika. Zašto su gospoda Ratković, Šarec i Sakač glasali za mene, treba pitati njih. Ja ih nisam molio, kao ni bilo koga drugog.
Zašto sam prihvatio? Jer je to bio jedini način da ne dođe do prijevremenih izbora, a to mi nije cilj ni želja, kao ni večine članova moje stranke, a vjerujem ni večine građana.
Nesporazuma, neslaganja, ignoriranja, neuvažavanja prema Laburistima je bilo, i zbog toga sam prigovarao, ukazivao, kritizirao. Međutim moja podrška legalno izabranom vodstvu grada nikad nije bila upitna.
Ovim putem pozivam istražitelje da ispitaju i istraže, da li je bilo, bilo kakvih kupovina, trgovina, kako od moje strane, tako i od bilo koga drugog. Ukoliko se dokaže da je Stanko Medvedec bilo što dobio, s bilo čime se okoristio osobno ili netko od njegove obitelji, Stanko Medvedec će podnijeti ostavku i zauvijek napustiti politiku.
To isto očekujem od svih vijećnika, gradonačelnice, njenog zamjenika, a naravno i od tebe gospodine Prstec.
Jesam li moralan, pošten i dosljedan? DA. Ukazivao sam na nepravilnosti, borio se protiv nepravilnosti, kritizirao, i nastavit ću ukazivati, kritizirati i boriti se protiv nepravilnosti gdje god da se pojave. Kao i dosad svakome ću javno i direktno reći što mislim.
Kao novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća dat ću svoj doprinos u razvoju Toplica i okolice, uvažavat ću sve prijedloge i ideje, ma od koga dolazile, tražit ću da se isprave greške počinjene u dosadašnjem radu.
Što se tiće mog rada u školi. Dragi gospodine Prstec, da nije jadno i žalosno, bilo bi smiješno kad Ti spominješ školu i obrazovanje.
Za rad u školi potrebnno je određeno obrazovanje, određena kultura, pristojnost, način komunikacije.
Nikad od mene gospodine Prstec, nijedno dijete, nijedan roditelj, nijedan kolega učitelj,nijedan djelatnik škole, nisu čuli prostu riječ, psovku, laž, uvredu. (šalu da).
Moji rezultati, moja djela, moji dragi bivši i sadašnji učenici, moji kolege, poštovani roditelji,  mi potvrđuju da ovo što radim, radim stručno, pošteno, moralno, pravedno.
Što se Tvog rada tiče gospodine Prstec, ja neću komentirati, ni iznositi detalje. Građani Toplica i okolice, tvoji bivši zaposlenici, nešto znaju o Tvom radu i odnosu prema njima.
Što se cirkusa tiče, gospodine Prstec, jedini koji je izvodio cirkus si Ti i to na način da si prošle godine pred izglasavanje proračuna i nadom da neće biti izglasan pripremao proslavu, a to isto prema mom saznaju si napravio i ove godine gdje se već raspravljalo i o kandidatu za novog gradonačelnika.
Tko od nas dvojice ima bolesne, a tko zdrave ideje prepuštam građanima na prosudbu.

Koristim ovu prigodu da svim građanima Varaždinskih Toplica, Varaždinske županije, i svim ljudima dobra srca i čiste savjesti čestitam Božić, i da zaželim veselu, zdravu i uspješnu 2015. godinu.  


Stanko Medvedec
Predsjednik Gradskog vijeća grada Varaždinskih Toplica

Komentari