izborna skupština

Zajednica utemeljitelja HDZ-a Dr. Franjo Tuđman ponovno jednoglasno za Mihalića

Objavljeno: 07.10.2021. 18:25

Zadnja izmjena: 07.10.2021. 18:31

U Knegincu Donjem u srijedu je održana izborna skupština Zajednice utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice „Dr. Franjo Tuđman” Varaždinske županije na kojoj je za predsjednika ponovo jednoglasno izabran Anđelko Mihalić, dok će dužnost tajnika u narednom razdoblju obavljati Mladen Benjak. 

- Bio sam 28 godina predsjednik HDZ-a Općine Gornji Kneginec, bio sam i saborski zastupnik i još mnogo toga, ali od svih funkcija koje sam u životu obnašao ova mi je najdraža, to mi je najveća čast. Naš je posao i zadatak da budemo podrška današnjem vodstvu stranke, a posebno nam je drago da nakon dugo godina imamo i vlast u Varaždinskoj županiji, stoga ćemo biti i pomoć i podrška našem županu Anđelku Stričaku – rekao je Mihalić.

'Danas smo otporniji'

Čestitavši Mihaliću na novom mandatu, župan Varaždinske županije i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak naglasio je kako je prije 32 godine trebalo imati puno hrabrosti i odlučnosti za pokretanje demokratskih promjena pod vodstvom dr. Franje Tužmana, a otada do danas Hrvatska je postala članicom Europske unije i NATO saveza zahvaljujući čemu je otpornija na sve izazove današnjice.

- Svi ti vanjskopolitički, strateški ciljevi ostvareni su upravo pod vodstvom Hrvatske demokratske zajednice, a članstvo u euroatlantskim integracijama važnije je nego ikad, upravo zbog svih izazova današnjice kojih ne nedostaje – zaključio je Stričak.

Cilj više podružnica

Anđelko Mihalić kazao je kako mu je cilj u Zajednici utemeljitelja HDZ-a okupiti još više članova, posebice onih starijih i iskusnijih te najavio da će se, s obzirom na veliki interes, zalagati da se osnuju podružnice Zajednice u Ivancu, Novom Marofu i Ludbregu. Za potpredsjednike su izabrani Vladimir Lacković i Zvonimir Puškadija, a za članove Predsjedništva Bruno Hranić, Krešimir Čop, Pero Tečić i Zdravko Maltar. Ujedno su izabrani izaslanici sa Sabor Zajednice utemeljitelja, a to su Vladimir Kurečić, Pero Tečić i Zvonimir Puškadija.

Tko je sve nazočio

Izbornoj su skupštini nazočili i predsjednik Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman” Zdeslav Milas, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, predsjednik Županijske mladeži HDZ-a Tin Jurak, tajnica Županijske Zajednice poduzetnika i obrtnika Silvija Cupar i predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Županijske skupštine Goran Kaniški.

Komentari