Izadnje ležerno, poruke indikativne

Milanović u Ivancu - Nećemo mrvice s poda, ovdje smo najjači, HNS je zdrava konkurencija

Objavljeno: 01.03.2016. 19:09

Zadnja izmjena: 03.03.2016. 08:38

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Nakon što je u subotu unutarstranački predizborni skup održao u Ludbregu, predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je posjetio ivanečku organizaciju SDP-a te održao govor u amfiteatru ivanečke srednje škole ispred oko 160 okupljenih članova.

Baš kao i na nedavnoj obljetnici HDZ-a u varaždinskoj Areni, koju je Tomislav Karamarko iskoristio kao okupljanje vlastitih članova pred izbore u stranci, tako ni danas u Ivancu novinarima nije bilo dopušteno ostati duže od uvodnog dijela.

No, sudeći barem prema uvodnom dijelu, Milanović je danas bio ležeran i prilično dobre volje. U tom dijelu nije spominjao ni 'Kitarovićku' ni 'Karavasa', kao prilikom obraćanja članovima u zagrebačkoj Dubravi, nego je samo pregovore s Mostom nazvao 'cirkusom'. Light, priznat ćete...

O jednoj fešti u Ivancu

Ležerno, s jednom rukom u džepu i dozom zagrebačke kajkavštine, prisjetio se šef SDP-a svog prvog službenog boravka u Ivancu 2007. i jednog privatnog druženja s SDP-ovcima polovicom prošle godine kada se, kako je priznao, prenajeo jegera bez kruha.

-  Kada sam prvi put došao ovdje imao sam 40 godina i izgledao kao da mi je 35, danas imam 49 godina i tak' izgledam – nastavio je u šarmantnom tonu Milanović, želeći zapravo poručiti da ima iskustva, energije i znanja da i dalje nastavi voditi stranku.

O svom protukandidatu, Zlatku Komadini, rekao je da će govoriti biranim riječima, odnosno da neće govoriti sve što zna, ali i da je o sistemu "jedan član – jedan glas" u Ivancu govorio još tada – prije devet godina kada je došao prvi put.

"Stvarajte ovdje kandidate!"

Politički u lokalnom smislu najzanimljivija Milanovićeva poruka jest, pak, izjava, da SDP-ovci ne mogu nigdje dopustiti da budu stranka koja će „s poda jesti mrvice“. Kao sljedeći korak stoga vidi jačanje SDP-a u gradu Varaždinu i županiji: „Stvarajte kandidate!“, poručio je Milanović članovima.

- Naravno, to znači i konkurenciju s lokalnim HNS-om. Oni su nama konkurirali u Međimurju, mi ćemo njima ovdje – rekao je Milanović, dopustivši da će na kraju ipak biti kako odluče SDP-ovci u ovom kraju.

- Samo nemojte s njima ući u rat. Zdrava konkurencija je dobra. Objektivno, u Istri, Varaždinu i Međimurju mi smo, kada se stvari dobro odrade i poslože, najjača politčka opcija – zaključio je Milanović, istaknuvši da na sjeveru Hrvatske SDP-u to nije došlo „samo od sebe – kao u Rijeci“. Pogađate, na koga i što je mislio...

Tko se, pak, sve našao u Ivancu pogledajte u našoj fotogaleriji:

Komentari