Milanović potpisuje koaliciju ovog utorka u Trnovcu, a na listi se vidi i Goranka Štefanić?

Objavljeno: 06.09.2015. 10:59

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:10

Foto: Siniša Sović

Lijeva koalicija, kao što smo ranije izvjestili, sporazum je trebala potpisati 2. rujna u Varaždinu, međutim potpisivanje je naposlijetku odgođeno iz javnosti nepoznatih razloga. Navodno zbog obaveza premijera Zorana Milanovića.

Prema posljednjim informacijama do kojih smo uspjeli doći, Zoran Milanović sa svojim koalicijskim partnerima (HNS-om, HSU-om, Laburistima, A-HSS-om i Zagorskom strankom) sporazum bi trebao potpisati već početkom tjedna, u utorak 8. rujna.

Dogovori s tvrtkom

Kako nam prenose izvori bliski premijeru, odredište ovaj put neće biti Varaždin nego Trnovec Bartolovečki te trenutno traju dogovori s jednom od tvrtki u Slobodnoj zoni, gdje bi se trebalo organizirati samo potpisivanje.

Koalicijski partner HNS, kako pouzdano doznajemo, još uvijek muči muku s mnogobrojnim kandidatima koji se vide na listi za Sabor u III. izbornoj jedinici. Jedini oko kojega se unutar sebe svi slažu je Predrag Štromar.

Goranka Štefanić

Općinski načelnici umjesto Milorada Batinića navodno više podupiru Alena Leverića, a sigurno mjesto može očekivati samo međimurski župan Matija Posavec.

Prostor za eventualni „upad“ postoji još jedino unutar obvezne ženske kvote, pa se na listi za Sabor vidi i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić. O tome je bilo mnogo riječi ovih dana u političkim kuloarima.

Ogorčena

Štefanić je navodno „prilično ogorčena i uvrijeđena“, kako nam prenosi jedan od izvora, jer ju u „kombinaciji za Sabor nitko ne spominje“. Međutim, realno gledajući, kaže izvor, ona je jedina od žena koja je izravno dobila izbore.

Međutim, HNS-ovci kao izglednije kandidatkinje za Sabor zasad, doznajemo, vide potpredsjednicu Županijske skupštine Božicu Makar ili županijsku pročelnicu Jelenu Zrinski Berger.

Leverić u Toplicama

Zanimljivo, Alen Leverić na kojega su neki HNS-ovci i SDP-ovci ovih dana ljuti zbog, kako nam prenosi izvor, prilično srdačnog susreta sa Sinišom Jenkačom te „svojevrsne turneje po gradovima i općinama“, u ponedjeljak će posjetiti i Varaždinske Toplice.

S gradonačelnicom Gorankom Štefanić Leverić će kao zamjenik ministra gospodarstva potpisati ugovor o dodjeli sredstava za poticanje povećanja energetske učinkovitosti.

Komentari