pročitajte

Milanović se oglasio o ostavci, evo što je napisao

Objavljeno: 17.03.2024. 12:34

Zadnja izmjena: 17.03.2024. 12:35

Foto: Arhiva

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović osvrnuo se putem društvenih mreža na istupe HDZ-a te otkrio kako ne planira dati ostavku.

Uvodno, smatra kako je HDZ-a svjestan da će izgubiti izbore pa stoga osporavaju ustavnost njegovog sudjelovanja na istima. Dodaje kako će njegova koalicija svejedno pobijediti, neovisno o odluci ustavnih sudaca i njegovoj kandidaturi. O obnašanju trenutne funkcije predsjednika kaže:

- Ne brinite, neću dati ostavku na dužnost predsjednika Republike jer neću prepustiti svu vlast u Hrvatskoj u ruke Plenkoviću i HDZ-u! Ne zaboravite, ako odstupim s dužnosti predsjednika Republike prije pobjede na ovim izborima i prije izbora novog predsjednika Hrvatskog sabora, dužnost predsjednika Republike preuzeo bi privremeno HDZ-ovac Gordan Jandroković. Dakle, Plenković i Jandroković bi u tom slučaju upravljali državom, preuzeli bi apsolutnu vlast u Hrvatskoj.

Kako kaže, kod preuzimanja vlasti nakon pobjede neće biti neustavnosti. 

- Kao predsjednik Republike bit ću kandidat za premijera (na listi ili ne, potpuno je svejedno), nakon naše pobjede na izborima i nakon konstituiranja novog saziva Hrvatskog sabora odstupit ću s dužnosti predsjednika Republike, na dužnosti predsjednika Republike zamijenit će me - kako to Ustav striktno u članku 97. propisuje - novoizabrani predsjednik Hrvatskog sabora (a to neće biti HDZ-ovca Jandroković). Nakon što okupim većinu zastupnika, od vršitelja dužnosti predsjednika Republike tražit ću da mi povjeri mandat za sastav nove Vlade RH.

Komentari