Proslava obljetnice

Milanović zvijezda večeri u Varaždinu, Radelić sjedio na kraju stola

Objavljeno: 06.02.2016. 21:08

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 13:17

Foto: Siniša Sović Foto agencija Sjever

Drugarice i drugovi, nismo ovdje došli samo radi gemišta, četiri godine smo se borili u Vladi s problemima znajući kako će nam brzo početi prigovarati jer je hrvatski narod nestrpljiv, izjavio je večeras bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović pred okupljenima na proslavi 25. obljetnice osnivanja SDP-a Varaždinske županije...

Na tradicionalnoj, ovaj put i jubilarnoj proslavi u varaždinskom hotelu Turist okupilo se rekordnih 500-tinjak SDP-ovaca iz cijele županije. No, bilo je tu i brojnih gostiju među kojima su se izdvajali bivši ministri Branko Grčć, Milanka Opačić, Siniša Hajdaš Dončić, Mirando Mrsić, Gordan Maras,Predrag Matić i Željko Jovanović.

Za istim stolom uz njih su sjedili i SDP-ovi saborski zastupnici Nenad Stazić, Vedran Babić, Peđa Grbin, Domagoj Hjduković, Damir Tomić i Glasovac Sabina za koju je saborski zastupnik i predsjednik SDP-a varaždinske županije Marijo Habek rekao da “šećer uvijek dolazi na kraju“.

No, Habek je, baš kao i zamjenik varaždinskog župana Alen Kišić, tijekom večeri ipak nastojao cijelo vrijeme biti uz pravu zvijezdu večeri – Zorana Milanovića. Čak su zajedno u jednom trenutku napustili salu i otišli na 'čik pauzu' ispred ulaza u hotel. 

Spomenuti dvojac nije bio jedini koji je povremeno nestajao iz prostora za večerašnje druženje. Naime, u jednom trenutku šaptom se između nazočnih pronio glas da je salu napustio zamjenik varaždinskog gradonačelnika Vjeran Radelić s namjerom da osobno dočeka Zlatka Komadinu, svojeg favorita na predstojećim unutarstranačkim izborima u SDP-u!

Ipak, Radelić ga nije dočekao, a tijekom proslave sjedio je na kraju stola, nasuprot Milanovića kojeg su okružili Habek i Kišić, te njegovi najbliži suradnici u bivšoj Vladi, o kojoj je bivši premijer u svojem obraćanju okupljenima rekao da je superiorna aktualnoj.,

- Mi danas nemamo pravu Vladu ni vlast i nismo jalni onima koji sada vode resore. Želim im sve najbolje, ali iz dana u dan vidimo probleme naših suparnika. Iskusniji smo od njih u vođenju države koju HDZ sada želi unazaditi – istaknuo Milanović, dodavši da je SDP stranka slobodara koji su za pravicu.

Njegov i rad bivše Vlade u cjelini pohvalio je Marijo Habek, rekavši da je “mukotrpno radila četiri godine te izvukla Hrvatsku iz krize“.

- Ostavili smo sve resore uređene, a ova nova Vlada proizvodi kaos i bavi se samo foteljama. Očekujem velike izazove za SDP, posebno na predstojećim lokalnim izborima – naglasio je Habek.

Inače, tijekom proslave 25. obljetnice osnivanja SDP-a Varaždinske županije, dugogodišnjim zaslužnim članovima uručene su zahvalnice, a za svirku je bio zadužen glazbeni sastav Peti element iz Ivanca.

Kako je to sve skupa danas izgledalo, pogledajte u galeriji fotografija:

 

Komentari