UPS!

"Prije godinu dana vodeći ljudi lokalnog SDP-a tražili su da skinem Milanovićevu sliku"

Zainteresiranom političkom oku sinoć nije moglo promaknuti kako je bivši predsjednik županijskog SDP-a Mario Habek rezultate predsjedničkih izbora dočekao u stožeru maruševečke organizacijeSDP-a...
Objavljeno: 06.01.2020. 11:13

Zadnja izmjena: 06.01.2020. 11:55

Zainteresiranom političkom oku sinoć nije moglo promaknuti kako je bivši predsjednik županijskog SDP-a Mario Habek rezultate predsjedničkih izbora dočekao u stožeru maruševečke organizacije SDP-a.

>>Županijski SDP: "Milanović je glasnik promjena na svim razinama"

Habek je poznat kao bliski prijatelj Zorana Milanovića još iz polovice 2000.-ih godina, a naročito od vremena Kukuriku koalicije kada je Milanović bio česti gost njegovih privatnih druženja u Ivancu. S obzirom na to da je Habek trenutno nezavisni saborski zastupnik, pitali smo ga kako je doživio jučerašnju pobjedu Zorana Milanovića te kako se našao u stožeru stranke koju je napustio krajem 2018. godine.

Habek nam je telefonskom razgovoru rekao kako je u Maruševcu dočekao rezultate na poziv predsjednika maruševečkog SDP-a Maria Klapše. Smatra da je rezultat Zorana Milanovića u Varaždinskoj županiji ponajviše rezultat kvalitete i prepoznatljivosti Milanovića kao kandidata, kao i podrške drugih stranaka uz matični SDP: Reformista, HSS-a, članstva HNS-a...

- Da je županijski stožer SDP-a bio aktivniji, osobito u nekim općinama gdje SDP praktički nema organizacije, rezultat je mogao za koji postotak biti i bolji. Ali to je sada manje bitno. Zoran je novi predsjednik Hrvatske i to je najvažnije – kaže Habek.

"Tražili su da skinem njegovu sliku"

Na pitanje je li mu s obzirom na to žao što je napustio SDP, Habek nam je odgovorio sljedeće:

- Moj izlazak iz SDP-a nema apsolutno nikakve veze sa Zoranom Milanovićem, nego isključivo s novim županijskim vodstvom SDP-a koje je prema meni pokrenulo postupak isključenja. Nakon pobjede Davora Bernardića pojedinci iz tog istog vodstva koji se sada kunu u Milanovića, od mene su tražili da skinem njegovu sliku sa svojeg Facebooku profila jer „imamo novog predsjednika“, kako su rekli. Ja sam s druge strane uvijek bio, jesam i bit ću uz Zorana Milanovića, što se može zaključiti iz svih mojih dosadašnjih javnih nastupa.

Habek na kraju nije želio navesti konkretna imena dužnosnika SDP-a koji su od njega tražili da ukloni Milanovićevu fotografiju.