Veselica nakon strasti u kampanji

Milanovićeva pobjeda u 6 gradova i 15 općina u Varaždinu proslavljena uz ćevape, vino i napolitanke

Objavljeno: 03.04.2016. 13:06

Zadnja izmjena: 03.04.2016. 19:13

Foto: Arhiva

Da će Zoran Milanović  uvjerljivo pobijediti na unutarstranačkim izborima u našoj županiji u subotu je već oko 19 sati bilo jasno svima u njegovom varaždinskom stožeru. Kako doznajemo od Alena Kišića, potpredsjednika županijske  organizacije SDP-a, u Trakošćanskoj 24 s oduševljenjem su dočekani rezultati izbora...

Zoran Milanović vodit će SDP još naredne četiri godine, u Varaždinskoj županiji pripalo mu je ukupno 626 glasova, a 240 Komadini. Odnosno, omjer je prema službenim rezultatima 72,29 prema 27,71 posto glasova, naglasio je Alen Kišić.

- Pokazalo se da je to festival demokracije u stranci, bez obzira na dosta žustru kampanju, kakva je bila i na području Varaždinske županije. U sjedištu stranke bio je i stožer Zlatka Komadine, a izborna komisija bila je miješana. Već oko 19 sati u stožeru Zorana Milanovića pridružili su nam se Barabara Antolić Vupora i nakratko Vjeran Radelić – rekao je Kišić.

Komadini podrška u malim sredinama

Nakon što su analizirali rezultate, SDP-ovci iz stožera Zlatka Komadine čestitali su kolegama i kolegicama jer pokazalo se, naime, da je Zoran Milanović premoćno pobijedio u svih šest gradova na području Varaždinske županije.

Primjerice, u Varaždinu je Milanović osvojio 61,94 posto glasova, dok je njegovom protukandidatu Zlatku Komadini pripalo 38,06 posto glasova. U Ivancu je taj omjer bio čak 91,80 prema 8,20 posto glasova, u Lepoglavi 90,91 prema 9,09 posto.

Rekordnih, 92,31 posto glasova Milanović je osvojio u Ludbregu, dok je u Novom Marofu odnos bio 75 prema 25 posto.

U Varaždinskim Toplicama Milanoviću je pripalo 19 glasova, a komadini 7, odnosno omjer je 73,08 prema 26,92 posto.

- Od ukupno 22 općine s područja Varaždinske županije , Zlatko Komadina dobio je natpolovičnu većinu glasova u Breznici, Brezničkom Humu, Klenovniku, Malom i Velikom Bukovcu, te u općini Visoko. Dakle, riječ je o sredinama s manjim brojem članova – naglasio je Kišić koji je s Mariom Habekom jučer držao palčeve novom – starom predsjedniku SDP-a.

Inače, stopostotni broj glasova Zlatko Komadina dobio je u općinama Breznički Hum i veliki Bukovec, a njegov protukandidat Zoran Milanović u općinama Beretinec, Martijanec, Sveti Đurđ, Trnovec Bartolovečki i Vinica.  

“Svi ostajemo u istoj stranci“    

Prema službenim podacima, od ukupno upisanih 1.435 glasača u Varaždinskoj županiji, na unutarstranačkim izborima glasalo je njih 866 ili 60,35 posto, a svega dva listića bila su nevažeća.

- Najvažnije je da svi ostajemo u istoj stranci do koje nam je stalo i strasti iz kampanje će se brzo smiriti – uvjeren je Kišić.

Dodao je kako se slaže s konstatacijom Zorana Milanovića da “ovakva kampanja i izbori mogu samo ojačati stranku“.

- SDP će iz ovog izbornog procesa izaći snažniji jer smo jedina stranka u RH koja ima ovakve izbore po principu jedan član – jedan glas. I to je zasluga našeg starog – novog predsjednika – ustvrdio je Kišić.

Izborna pobjeda Zorana Milanovića i “socijaldemokracije“ proslavljena je u Varaždinu duboko u noć uz ćevape, dobru kapljicu, sokove i napolitanke.

 

 

 

Komentari