bomba iz ivanca

Milorad Batinić i 200 članova ivanečkog HNS-a napustilI stranku!

Ono što smo najavili kao političku mogućnost sredinom prosinca prošle godine, danas se ostvarilo. Gradonačlenik Ivanca Milorad Batinić više nije član HNS-a. Batinić se javnosti obratio priopćenjem za medije u kojem ističe kako je ivanečki HNS zajedno s njime napustilo i ukupno 200 članova...
Objavljeno: 19.01.2021. 11:31

Zadnja izmjena: 19.01.2021. 21:17

Ono što smo najavili kao političku mogućnost sredinom prosinca prošle godine, danas se ostvarilo. Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić više nije član HNS-a.

>>Milorad Batinić izlazi iz HNS-a?! "Nemam komentara..."

Batinić se javnosti obratio priopćenjem za medije u kojem ističe kako je ivanečki HNS zajedno s njime napustilo i ukupno 200 članova. Među spomenutim članovima su njegova oba zamjenika, predsjednica gradskog vijeća, svih šest vijećnika iz redova HNS-a, te 25 od ukupno 30 predsjednika mjesnih odbora.

- HNS napuštamo duboko razočarani politikom središnjice u kojoj su osobni interesi pojedinih članova ispred interesa stranke, gdje stranačka tijela gotovo uopće ne funkcioniraju, gdje nema komunikacije vrha stranke s članovima i gdje su sve prepoznatljive politike HNS-a dokinute. S takvim HNS-om, koji je umjesto programskog i tehnomenadžerskog rada, u fokus svojega djelovanja stavio unosna radna mjesta, sinekure, osobne interese i klijentelizam, više se ne možemo poistovjetiti. To nije stranka u koju smo ušli – stoji u priopćenju koje potpisuju Branko Putarek i Milorad Batinić.

Štromaru predbacuju HDZ i  uhljebljivanje

Predraga Štromara u nastavku optužuju za svojevoljnu odluku o nastavku koalicije s HDZ-om, neuspjeh na parlamentarnim izborima i uhljebljivanje četiri podobna člana HNS-a na funkcijama u državi i državnim tvrtkama. Ponovno prozivaju i Alena Leverića, kao bivšeg predsjednika županijskog HNS-a – da je Batinića spriječio u predstavaljnju programa, odnosno da namjerno nije htio sazvati sjednicu Predsjedništva. I kod toga kao glavni razlog navode Batinićev pokušaj borbe protiv klijentelizma u stranci.

Nastavljaju kao nezavisni

"Istaknuli smo kandidata za predsjednika HNS-a iz Ivanca, kao osobu koja ima osobnu karizmu, ugled, iskustvo i posve jasan program konsolidiranja i vođenja stranke",  kažu u priopćenju za Milorada Batinića, te poručuju da svoj rad svi odreda dalje nastavljaju kao nezavisni.

Komentari