šokovima nema kraja

Milorad Batinić izlazi iz HNS-a?! "Nemam komentara..."

Šokovima u županijskoj organizaciji HNS-a čini se da nema kraja, a prema najnovijim informacijama stranka bi lokalne izbore mogla dočekati i bez jednoga od svojih najdugovječnijih gradonačelnika...
Objavljeno: 15.12.2020. 11:40

Zadnja izmjena: 15.12.2020. 13:58

Foto: Arhiva/Ilustracija

Šokovima u županijskoj organizaciji HNS-a čini se da nema kraja, a prema najnovijim informacijama stranka bi lokalne izbore mogla dočekati i bez jednoga od svojih najdugovječnijih gradonačelnika.

Sve glasnije se, naime, govori kako će Milorad Batinić na lokalne izbore u svibnju sljedeće godine izaći kao neovisni kandidat – čime si otvara put za suradnju s najrazličitijim političkim opcijama, pa tako onda i s Reformistima ili širom Čačićevom centrističkom opcijom.

Je li istina to o čemu se priča, Batinić nam poslovično nije želio potvrditi.

— Nemam komentara — bilo je sve što je rekao na naš telefonski upit, međutim: zar dovoljno ne govori i sama činjenica da nas nije demantirao?

Geneza 

Miloard Batinić gradonačelnik Ivanca postao je, jednako kao i Marijan Škvarić u Lepoglavi, sada već daleke 2005. godine – godine u kojoj se i rodio lokalni politički fenomen "Haenesa", kojeg su protivnici znali pogrdno nazivati i „sektom“.

U sljedeća dva izborna ciklusa HNS je svoju prisutnost u jedinicama lokalne samouprave i više nego udvostručio, te od 2011. godine do danas sudjelovao u gotovo svakoj hrvatskoj vladi.

Miloard Batinić HNS-u se priključio kao jedan od zaposlenika nekadašnje Šumarije, a na mjestu gradonačelnika Ivanca naslijedio je Maricu Brezovec – inače vrlo blisku suradnicu Radimira Čačića u bivšem Coningu.

Ivanec je, inače, jedino mjesto u kojem je HNS istisnuo prisutnost SDP-a, dok je svugdje drugdje uglavnom „nastradala" Hrvatska seljačka stranka. SDP, kažu poslovnično nije imao odgovarajućeg kandidata, a sve ostalo je danas povijest...

Bivšem predsjedniku SDP-a, Habeku, ostalo je samo sjećanje da mu je Batinićeva majka bila učiteljica u školi, a HNS je nastavio vladati sve do dana današnjeg...

Ups, Hrenić!

Došla je 2009. godina, biralo se preferencijalno, a HNS je gradio, šodrao, davao… i naravno – promovirao se. Problem je navodno izbio zato što se iste godine rodila zvijezda u HDZ-ovoj kolijevci u Novom Marofu, a zvala se: Darko Hrenić. Kasnije znamo kako je završilo: Hrenić na jednu, a svi ostali na drugu stranu.

Desetljeće kanije, poslije svega što se dogodilo – Batinića i Čačića bismo zaista ponovno mogli vidjeti zajedno, no biti će to možda u nekoj novoj, cenrističkoj opciji. Bivši predsjednik HNS-a čak ga je pohvalio za nedavnu donaciju bolnici, te kaže da u ništa od ovoga što se trenutno događa HNS-u nije uopće sumnjao.

Pa sad, eto...

Komentari