odvoz otpada

Ministarstvo odbilo žalbu Ivkoma, Batinić sada pokreće spor na Upravnom sudu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.11.2021. 13:04

Zadnja izmjena: 29.11.2021. 13:27

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja odbilo je žalbu koju je Ivkom uputio na rješenje inspektora zaštite okoliša i odredilo da Ivkom mora otvoriti rampu za otpad koji prikuplja Čistoća.

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić najavljuje nastavak pravne bitke za interese građana i Grada Ivanca te najavljuje kako pokreće spor na Upravnom sudu RH.

- Odmah ćemo zatražiti privremenu mjeru odgode izvršenja rješenja inspektora do donošenja pravomoćne odluke Upravnog suda, zbog nepopravljive štete koje bi izvršenje takvog rješenja prouzročilo Gradu Ivancu i Ivkomu. Za obranu interesa Grada, građana i Ivkoma, na raspolaganju imam i druge pravne instrumente i poručujem građanima da ću ih, bude li zatrebalo, sigurno upotrijebiti – rekao je gradonačelnik Batinić.

Kako dodaje, najnovija izjava varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja da se neće odustati od dovoženja varaždinskog otpada u Jerovec, na građane Jerovca i okolice ponovno je izazvala efekt dolijevanja ulja na vatru.

- Građani se već dižu, ogorčeni su i na SDP-ovog gradonačelnika Bosilja i na HDZ-ovog ministra Ćorića i na obje političke garniture te najavljuju žestok bunt i blokadu prometnica - navodi Batinić.

 

Komentari