prvi službeni posjet

Foto - Stričak ministricu dočekao s bombonijerom: Vučković "donijela" 21 milijun kuna

Objavljeno: 07.06.2021. 15:46

Zadnja izmjena: 07.06.2021. 16:38

Foto: Luka Šalamun

Varaždinska županija od danas je bogatija za 21 milijun kuna, koje je temeljem četiri Odluke Ministarstva poljoprivrede danas „donijela“ ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Novi župan, Anđelko Stričak, ministricu je dočekao s bombonijerom, a ona je njemu, kao i zamjenici Silviji Zagorec, čestitala na izbornom rezultatu.

- Veseli me ovaj prvi posjet u mojem mandatu jedne članice Vlade i prvih 21 milijun kuna u mojem mandatu za područje Varaždinske županije. Svako ulaganje nas veseli, a posebno u ove namjene – rekao je župan.

Potpora od pola milijarde

Od ukupnog iznosa, više od 19 milijuna kuna odnosi se na sufinanciranje tehnološke investicije tvornice Kalnik, tvrtke Podravka, dok se ostatak odnosi na sufinanciranje poučne staze bolničkog kompleksa u Klenovniku, te projekata OPG-ova u području obnovljivih izvora energije.

- Iz Programa ruralnog razboja Ministarstva poljoprivrede na području ove županije ugovorilo se projekata s vrijednošću potpore veće od 553 milijuna kuna, pri čemu je 399 milijuna kuna već isplaćeno – rekla je ministrica Vučković, naglasivši kako je vrijednost projekata mnogo veća (ministarstvo najčešće sufinancira s 50 posto).

Komentari