Mirela Holy: Žao mi je što nisam riješila problem varaždinskog smeća

galerija-images/orah vz

Objavljeno: 16.11.2014. 14:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: V.Mihalić

Stotinjak varaždinskih članova stranke Održivi razvoj Hrvatske ORAH dobilo je danas u Varaždinu svoj info ured, a otvorenju je prisustvovala i predsjednica stranke na nacionalnoj razini Mirela Holy.

Predsjednik ORAH-a Varaždin  Dragan Gradečak naglasio je kako je novootvoreni info ured zapravo mjesto direktne komunikacije s građanima što današnjoj politici nedostaje.

- Ovaj info ured kao svoju svrhu ima interakciju s građanima, da se građani mogu doći informirati o svemu što se događa sa strankom na nacionalnoj razini, također mogu se informirati i o lokalnom djelovanju stranke, dolaziti s prijedlozima i idejama te na taj način kreirati lokalnu politiku ORAH-a. Dakle, ovaj info ured je namijenjen direktnoj komunikaciji s građanima, što današnjoj politici nedostaje - rekao je Gradečak.

ORAH je održao i unutarstranačke izbore, a izabrana su tijela političkih funkcija ogranka ORAH-a Varaždin. Uz predsjednika Gradečaka, potpredsjednici su Ivana Kukec i Tibor Vuković,a  članovi gradskog foruma Davor Brđanović, Nataša Maričić, Emilija Seidl i Dražen Čelar.

Holy je prigodom otvorenja novog ureda istaknula kako joj je uvijek drago doći u Varaždin koji je prekrasan grad, no ima veliki problem koji ona nažalost u svom kratkom mandatu ministrice zaštite okoliša i prirode nije uspjela riješiti.

- Jako volim Varaždin, grad je prekrasan, barokni, lijepo uređen, ali ima jedan jako veliki problem, a to je balirano smeće u Brezju. Nažalost, taj problem još nije riješen. S obzirom na to da sam jedno kratko vrijeme obnašala dužnost ministrice zaštite okoliša i prirode, žao mi je što nisam uspjela riješiti problem bala u Brezju. Smatram da se taj problem može riješiti isključivo interventnim izvozom i termičkom obradom u inozemstvu, jer u Hrvatskoj ne postoji ni jedna spalionica komunalnog otpada. Prema onome što je bilo tada odrađeno, bio je raspisan natječaj, stigle su ponude, nešto više od sto eura po toni za transport i spaljivanje bala u inozemstvu i meni je žao što do današnjeg dana to nije riješeno - istaknula je Mirela Holy na druženju s Varaždincima naglasivši kako je taj transport jedan od najskupljih načina, ali jedini moguć koji ovaj problem riješava trajno.

Prema sadašnjim anketama i održanim izborima za Europski parlament, Holy je mišljenja da je ORAH trenutno najjača stranka u središnjoj regiji.

- Ostvarili smo dobre rezultate, imali smo preko 14 posto na europskim izborima te velike nade polažemo upravo u ovaj dio Hrvatske. Naša filozofija jest da s minimalnim naporima ostvarimo maksimalne rezultate. Također, na području cijele Hrvatske planiramo formirati organizaciju u svim gradovima i u deset posto općina, što će ovisiti o interesima na terenu. Naš je okvirni plan do kraja 2015. godine imati pet tisuća članova. Prošli tjedan bili smo u Istambulu gdje je održana konvencija Europske stranke zelenih. Fenomenalna je vijest da je ORAH nakon godine dana postojanja primljen u članstvo Europske stranke zelenih. Tome je pridonijela činjenica da imamo i europarlamentarca te da imamo dobar i kvalitetan anketni uspjeh. U ovom trenutku, prema anketnim rezultatima, mi smo najjača stranka zelenih u cijeloj Europi - istaknula je predsjednica ORAH-a.

{gallery}orah vz{/gallery}

 

Komentari