nezadovoljstvo u sdp-u

Marković ušao na listu - evo svih imena Restart koalicije za III. izbornu jedinicu

Facebook/Vecernji/eVarazdin

Objavljeno: 13.06.2020. 12:44

Zadnja izmjena: 13.06.2020. 13:19

Upravo je u tijeku sjednica Glavnog odbora SDP-a na kojoj se slažu izborne liste, a zahvaljujući objavi Siniše Hajdaša Dončića, već je poznata izborna lista Restart koalicije za III. izbornu jedinicu.

>>Imenovan prema socijalnom kriteriju i već bi plaću od 15.000 kuna

Kako se ovih dana i nagađalo, umjesto predstavnika izvršne vlasti lokalnog SDP-a, Dubravka Bilića ili Željka Posavca – na izbornoj listi Restart koalicije za III. izbornu jedinicu našlo se ime Miroslava Markovića, predsjednika varaždinskog SDP-a bez izvršne funkcije, kojemu oponenti unutar stranke spočitavaju loš rezultat na prošlogodišnjim izborima za Vijeća mjesnih odbora. Varaždinski SDP tada je, naime, samostalno ostvario čak devet mandata manje nego na izborima četiri godine ranije: svega 24 mandata u odnosu na 33 mandata 2015. godine. Za očekivati su, stoga, daljnje unutastranačke razmirice koje se već dvije godine nikako ne smiruju. Kako piše Večernji list, u SDP-u ima još nezadovoljnih. Mišo Krstičević i Ranko Ostojić navodno će odbiti svoje pozicije na listi....

Lista koju je na Facebooku objavio Siniša Hajdaš Dončić:

Pomogla mu predsjednica?

Barbara Antolić Vupora na nedavnoj konferenciji za medije demantirala je da osobno agitira za ulazak Miroslava Markovića na listu, a presica je ostala u sjeni njezinog spriječavanja novinara da se Markoviću postavi pitanje o imenovanju u Nadzorni odbor Termoplina, u koji je, kako su otkrili zapisnici SDP-a - došao isključivo iz razloga što je u tom trenutku bio nezaposlena osoba. Marković je, valja naglasiti, bio voljan odgovoriti na pitanja novinara, ali mu je predsjednica županijskog SDP-a spriječila put do mikrofona... O tome smo pisali ovdje.