Mladež HDZ-a Varaždinske županije održala je svoju petu sjednicu kojoj je između ostalih prisustvovao i predsjednik mladeži na nacionalnoj razini, Ivan Vidiš.

Tom je prilikom Vidiš spomenuo kako varaždinska mladež spada među aktivnije županijske organizacije. – Ono što je prioritetna tema ovih dana su izbori za EU parlament gdje mi kao Mladež imamo i svojeg kandidata, ujedno i nositelja liste. Za nas je sada najvažnije podržati naše kandidate i prenijeti poruke koje su nama mladima najvažnije na ovim izborima. Želimo staviti naglasak na pitanje obrazovanja, zapošljavanja, stambene politike i slično – rekao je Vidiš.

Anđelko Stričak osvrnuo se na rad Mladeži pohvalivši ih kao vrijedne i marljive mlade ljude, koji su upućeni u sve sfere političkog djelovanja i da stoga ne čudi što Mladež HDZ-a ima svoje predstavnike među načelnicima i njihovim zamjenicima, vijećnicima u većini gradskih i općinskih vijeća te Županijskoj skupštini.

– Smatram da smo im kao stranka omogućili dovoljno prostora za njihov rad uključivši ih u rad predstavničkih i izvršnih tijela, lokalne, područne i državne razine vlasti. Također svoju mladež redovito šaljemo u Europski parlament da budu asistenti našim zastupnicima te da na taj način stječu iskustva vezana uz EU. Napominjem da, dok drugi pričaju o tome kako mladima treba dati priliku da se dokažu, HDZ to jedini i čini. Primjer toga je nositelj liste HDZ-a za EU parlament Karlo Ressler, član stranačke Mladeži – zaključio je Stričak.

Komentari

08.05.2019. 08:33h Zadnja izmjena: 08.05.2019. 08:36