međunarodni dan mladih

Mladež HDZ-a: ''Zadovoljni smo što su potrebe mladih uvrštene u službeni program Vlade''

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 12.08.2020. 11:49

Zadnja izmjena: 12.08.2020. 11:49

Danas obilježavamo Međunarodni dan mladih, dan koji se pod okriljem Ujedinjenih naroda obilježava kontinuirano od 2000. godine, a svake godine je posvećen nekoj temi koja je od značaja za mlade u svijetu ili im predstavlja izazov.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja je „Angažman mladih za globalno djelovanje“ te je cilj istaknuti važnost jačanja zastupljenosti mladih u formalnim političkim institucijama te djelovanje mladih na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini. 

Mladež HDZ-a Varaždinske županije tim je povodom poslala priopćenje za medije u kojem poručuju kako im je jedan od glavnih ciljeva rad na što većoj institucionalnoj zastupljenosti mladih u Hrvatskoj na svim razinama.

- Zadovoljni smo što su potrebe mladih prepoznate i uvrštene u službeni Program Vlade Republike Hrvatske koja je nedavno stupila na dužnost. Poticanje samozapošljavanja mladih sa 130.000 kuna, 10 milijardi kuna za programe i mjere zapošljavanja, ukidanje poreza na promet nekretninama, dodatnih 50.000 stipendija za učenike i studente, nastavak reforme i ulaganje u modernizaciju školstva, roditeljske naknade u iznosu pune plaće, subvencija za dodatnih 20.000 stambenih kredita samo neke su od uvrštenih mjera koje za cilj imaju olakšanje položaja mladih i predstavljaju nastavak trenutne politike prema mladima koja je dala pozitivne rezultate - napisali su u priopćenju. 

 

Komentari