Mladi aktivisti Varaždina predstavili kreativan program za tjedan srednjoškolaca i studenata

Objavljeno: 16.11.2015. 12:00

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 13:40


U ponedjeljak, 16. studenoga,  u sportskoj dvorani Gospodarske škole Varaždin, održano je otvorenje Međunarodnog dana srednjoškolaca i studenata gdje su mladi aktivisti Varaždina  predstavili program za svoje kolege koji će trajati cijeli tjedan.

Organizatori ovog projekta su Udruga srednjoškolaca Hrvatske Varaždinske županije, Savjet mladih Grada Varaždina, Studenski zbor Fakulteta organizacije i informatike, Studenski zbor Sveučilišta Sjever, Centar za mlade grada Varaždina "Vakuum" te Studenski dom Varaždin.

Vanja Horvat, predsjednica Savjeta mladih, najavila je tjedan ispunjen raznim zanimljivim aktivnostima i događajima: od humanitarnog dijela (darivanja krvi), edukacijskog (predavanja o značajnosti Međunarodnog dana srednjoškolaca i studenata), okruglog  stola „Zašto je dobro ostati u Varaždinu“, zabavnog sadržaja (graničar između škola i fakulteta, brucošijade, partya za srednjoškolce) te kulturnog sadržaja (predstava Škrtac i izložba slika u Centru za mlade grada Varaždina „Vakuum“ .

- Dokazali smo da možemo , hoćemo i želimo! Postižemo svoje ciljeve i realiziramo promjene, a uspjeli smo riješiti i probleme s grijanjem - nadodala je Vanja Horvat

Razgovarali smo i s učenicima Gospodarske škole, koji su pokazali svoju zainteresiranost te iznimnu volju za nastavkom obrazovanja u Hrvatskoj, a ujedno i stvaranjem svoje poslovne budućnosti  na ovim prostorima.

Jakov Sić, regionalni koordinator srednjoškolaca za Varaždinsku županiju, rekao je:

- Učenicima u Varaždinu najviše nedostaju dodatne aktivnosti koje bi omogućile širi spektar znanja i iskustva za bolju budućnost. Mladi žele napredovati i znati više!


Na svečanom otvorenju učenike je došao podržati i gradonačelnik grada Varaždina, Goran Habuš.


Poručio je mladima da će u čim kraćem roku pokušati omogućiti adekvatan prostor -Napravili smo analizu iz koje smo zaključili da nam treba više od 8, 5 milijuna kuna za obnovu prostora ,stoga nećemo neodgovorno ulagati u tuđe prostore , već ćemo pronaći one u vlasništvu grada.



 

Komentari