inicijativa

Mladi HNS-a Crvenom križu predali donaciju za pomoć osobama iz Ukrajine

Objavljeno: 19.04.2022. 18:19

Zadnja izmjena: 19.04.2022. 18:19

Na inicijativu Mladih HNS-a u utorak je Gradskom društvu Crvenog križa Varaždin predana donacija za pomoć raseljenim osobama iz Ukrajine koje su sigurnost pred strahotama rata izazvanog ruskom agresijom potražile u Hrvatskoj.

Predsjednica Mladih HNS-a Varaždina Dora Jurak tim je povodom pozvala građane da pomognu donacijama prehrambenih i higijenskih proizvoda te artikala za djecu.

- Svatko od nas može pomoći nekom tko je u potrebi, a u posljednjih gotovo dva mjeseca svjedočimo ogromnom broju ponajprije žena i djece koji su morali napustiti svoje domove u Ukrajini. Hrvatska je još jednom pokazala veliko srce primivši ih ovdje. Kako bi im bilo što lakše, možemo pomoći i malom donacijom - rekla je Jurak.

Kako navode iz HNS-a, akciju su podržale Županijska i Gradska organizacija HNS-a te su predsjednici Krunoslav Lukačić i Igor Klopotan s Dorom Jurak predali donaciju varaždinskom Crvenom križu. Informacije o tome što je sve potrebno i kako predati donaciju možete pronaći na internetskoj stranici Hrvatskog Crvenog križa.

Komentari