Daj pet – za drugačiji svijet

Mladi HNS-a Gornji Kneginec o socijalnim temama, a članovi ogranka HNS-a Kućan Marof proveli dan u planinama

Objavljeno: 17.06.2016. 11:42

Zadnja izmjena: 17.06.2016. 11:47

Mladi HNS-a Kneginec organizirali su su 14. lipnja u Društvenom domu KNEKOM u Gornjem Knegincu predavanje „Daj pet – za drugačiji svijet“ s ciljem upoznavanja zajednice s tematikom gluhih i nagluhih osoba kao i osoba sa poteškoćama u razvoju, a ogranak HNS-a Kućan Marof podružnice Varaždin organizirao je proteklog tjedna planinarenje na vrh Čevo, najistočniji i najistaknutiji vrh Ivanšćice.

U Gornjem Knegincu Zlata Bahun objasnila je probleme s kojima se gluhe osobe susreću te koje su prepreke i njihovo prevladavanje u svakodnevnom okruženju. Druga socijalna skupina društva tiče se osoba koje imaju određene poteškoće u razvoju. Danijela Hudika ispred Udruge „Uz tebe sam“ nam je predočila i život te skupine društva. -Takve osobe i djeca nas uče na to da ne diskriminiramo, poštujemo razlike i prihvaćamo invaliditet kao sastavnicu ljudske raznolikosti - kažu Mladi HNS-a. 

Članovi Ogranak HNS-a Kućan Marof popeli su se na vrhove Čeva i proveli ugodno jutro u aktivnosti na svježem zraku planine i druženju.  Predsjednik ogranka HNS-a Kućan Marof podružnice Varaždin Božidar Žitnjak je istaknuo: – Prekrasan je dan za boravak u prirodi, a planinarenje je odličan način za oslobađanje od stresa. Pošto i sam planinarim, često se s članovima ogranka zaputim u planine. Pozivam i ostale sugrađane da nam se pridruže. -

 

 

Komentari