Bilić napokon otkrio karte

Moj izbor je Zoran Milanović

Objavljeno: 11.02.2016. 11:58

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 06:38

Da će većina istaknutih SDP-ovaca s područja Varaždinske županije glasovati za još jedan predsjednički mandat Zorana Milanovića, nije nikakva tajna. Međutim, sve do sada tajna je bila za koga će glasovati Dubravko Bilić, ludbreški gradonačelnik i bivši saborski zastupnik.

U nekoliko navrata novinari su to pokušavali doznati, no uvijek bezupješno. Povoda za spekulacije unutar SDP-a stoga nije nedostajalo, a točku na „i“ stavio je sa svojim dvosatnim zakašnjenjem na subotnju proslavu 25. obljetnice SDP-a. Pretpostavka kuloara bila je jednostavna – želio je izbjeći medije, kako ga se ne bi fotografiralo u "nezgodnom društvu".

>>FOTO: Milanović zvijezda večeri u Varaždinu, Radelić sjedio na kraju stola

Je li to „nezgodno društvo“ bio Vjeran Radelić ili Mario Habek pa čak i Zoran Milanović, kuloari nisu mogli dokučiti jer, prvo se malo „družio“ s Komadininim čovjekom, Davorom Bernardićem u Ludbregu, a onda prije dva tjedna sa Zoranom Milanovićem, na svojevrsnom „tajnom sastanku“ u društvu od 40-ak njegovih najbližih ljudi kod Hajdaša Dončića u Zagorju.

Budući da je svoj odgovor obećao u trenutku kada će biti poznati svi kandidati (makar, nije da se i ranije nije znalo tko su...), ludbreškom gradonačelniku ponovno smo se obratili s istim pitanjem – za koga ćete glasovati na unutarstranačkim izborima? Napokon, ovaj put odgovori je stigao, a glasi - "za Milanovića".

>>SDP-ovci ne miruju: Što je Davor Bernardić radio kod Dubravka Bilića?

- Moj izbor je vrlo jednoznačan i jasan s obzirom na važnost trenutka u kojem se Hrvatska nalazi i na odgovornost koju SDP kao stranka ima za budućnost razvoja građanske demokracije i socijalno osjetljive pluralističke zajednice koju smo kao stranka gradili četiri godine – kaže Bilić koji, kako je naveo, garancijom za spomenuto smatra upravo Zorana Milanovića, od kojega očekuje da bude integrativni faktor razvoja SDP-a kao najjače stranke u Hrvatskoj.

Svoje nacionalne ambicije u politici ne skriva, premda se ponovno namjerava kandidirati i za gradonačelnika. A da s prestankom njegovog saborskog mandata nije ujedno gotov i njegov rad za SDP, prema njegovim riječima prepoznali su i Zoran Milanović i Siniša Hajdaš Dončić. Zbog toga je, kaže, i pozvan na druženje u Zagorje. "Kao dio tima u Varaždinskoj županiji kao jedini izvršni čelnik mogu puno doprinijeti.", smatra Bilić.

>>Milanović ili Komadina? Saznali smo koga podržavaju vodeći SDP-ovci u županiji

Kao razlog kašnjenja na 25. obljetnicu stranke navodi skupštinu u Hrastovskom koja je potrajala „duže nego je planirano“: „Kao jedini gradonačelnik iz redova SDP-a u Varaždinskoj županiji i izvršni lokalni dužnosnik imam svakodnevne obveze, a predsjednik Milanović i kolega Hajdaš Dončić razumiju važnost rada na terenu", ističe, napominjući da ih je o tome prethodno i obavijestio.

Komentari