'sve zbog nekoliko stotina kuna'

MOST o Sveučilištu Sjever i vladinoj odbijenici: 'Ovo će Divjak i HNS teško objasniti Varaždincima'

Objavljeno: 29.01.2018. 18:46

Zadnja izmjena: 29.01.2018. 18:47

Kao što smo već izvijestili, Vlada RH je na svojoj sjednici 24. siječnja ove godine odbila prijedlog zastupnika MOST-a Roberta Podolnjaka o promjeni naziva i sjedišta Sveučilišta Sjever.

>> VIDEO Vlada RH jednoglasno odbila Podolnjakov prijedlog o promjeni naziva i sjedišta Sveučilišta Sjever

Prijedlog za odbijanje dalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a MOST u svom priopćenju ističe da je ključni argument Vlade kako bi "izmjena naziva Sveučilište Sjever iziskivala dodatne financijske i administrativne resurse za što bi trebalo osigurati dodatna sredstva u državnome proračunu".

'Sve zbog nekoliko stotina kuna'

U MOST-u smatraju kako bi trošak za promjene naziva i sjedišta visokog učilišta u sudskom registru ili za promjenu natpisnih ploča iznosio svega nekoliko stotina kuna.

- Kad je prošle godine formirana nova hrvatska Vlada s potpredsjednikom i ministricom iz Varaždina, na sve strane se orilo da su Varaždinska županija i grad Varaždin konačno dobili priliku za jačanje svog nespornog regionalnog liderstva u sjevernoj Hrvatskoj. U tom je smislu mišljenje Vlade o neprihvatljivosti Sveučilišta u Varaždinu prva velika - propuštena prilika! - stoji u priopćenju MOST-a, koji smatra da će ministrica Blaženka Divjak i HNS teško objasniti Varaždincima i ljudima našega kraja protivljenje Podolnjakovom prijedlogu.

 

Komentari