Živo na aktualnom satu

Na aktualcu zaiskrilo između Habuša i Martinčević, postavila pitanje o smjeni direktora Aquatehnike

Objavljeno: 30.05.2016. 11:35

Zadnja izmjena: 30.05.2016. 11:54

U Gradskoj vijećnici održana je 24. sjednica Gradskog vijeća Varaždin, a na aktualnom satu malo je zaiskrilo između gradonačelnika Gorana Habuša i vijećnice Natalije Martinčević. 

Naime, Martinčević je izrazila nezadovoljstvo zbog sazivanja sjednice "na ovakav način".

- Ovo su materijali za dobre tri sjednice Gradskog vijeća. Ako želimo donositi kvalitetne odluke moramo materijale dobro i temeljito proučiti. Trebala sam dobro proučiti koncesiju za javni prijevoz i savjetovati se - rekla je Martinčević. 

Habuš oštar

Habuš joj je odgovorio da nije ni pročitala materijale, već ju je na to netko upozorio. 

Zatim je Martinčević istaknula kako to "nije način" te da je takvo ponašanje gradonačelnika krajnje neprimjeno i uvredljivo.

- Nisam stručnjak za koncesije i temeljem savjetovanja sam dala prijedlog. Obraćanje nije u redu, no nećete biti kandidat za gradonačelnika i niste u fokusu mojeg zanimanja - dodala je Martnčević. 

Habuš na to rekao kako je on izabran za gradonačelnika dva puta na izborima, a da ona to mora postati. No, na kraju se ispričao vijećnici jer nije čuo da se ona konzultirala.

Također Martinčević je postavila i pitanje o smjeni direktora Aqutehnike Gorana Novaka koji je osuđen na neprvomoćno uvjetnu kaznu zbog prijetnji bivšim radnicima. 

- Nisam znao za tu informaciju. To će razmotriti Nadzorni odbor Aqutehnike - rekao je Habuš. 

Što se tiče slučaja Termoplin, predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet (SDP) je uvažio objašnjene gradonačelnika Habuša da se čeka izvješće AZTN-a kako bi se o cijelom slučaju moglo do kraja raspraviti. 

Ilčić vs. Radelić

Na aktualnom satu vijećnik HRAST-a Ladislav Ilčić upitao je zamjenika gradonačelnika Vjerana Radelića o plaćanju nedavna najma varaždinskom HNK-a za nedavno održane izbore. 

- Vjerujem da je sve transparentno, a gospodinu Ilčiću savjetuje bolje da na kavi s gospodinom Kišićem raspravi oko nekih stvari, a ne da se prepucava po medijima - rekao je Radelić. 

Vijećnik Laburista Božidar Kolarić dotaknuo se pitanja sportsko -rekreacijskog centra kod teniskih terena. Zanimalo ga je zašto se to ne miče s mrtve točke. 

- Upućena je požurnica Viskom trgovačkom sudu, predugo. Nitko se ne usudi prije presudu suda ništa poduzetti da kasije netko to ne protumači krivo - zaključio je Habuš.
 

Komentari