konferencija u rimu

Na audijenciji kod Pape Franje hrvatsku delegaciju predstavljala saborska zastupnica Natalija Martinčević

Objavljeno: 11.10.2021. 13:29

Zadnja izmjena: 11.10.2021. 14:27

Na audijenciji kod Pape Franje hrvatsku je delegaciju predstavljala saborska zastupnica Narodne stranke – Reformisti Natalija Martinčević, a sve u sklopu Pre-COP26 konferencije u Rimu na kojoj se raspravljalo o postizanju ciljeva Pariškog sporazuma.

Ova konferencija bila je na najvećoj svjetskoj parlamentarnoj razini, a prisustvovali su joj i predsjednik Republike Italije Sergio Mattarella, predsjednik zastupničkog doma talijanskog parlamenta Roberto Fico , Maria Elisabetta Casellati predsjednica talijanskog senata, te parlamentarni zastupnici iz cijele Europe i svijeta, između ostalih i Nancy Pelosi predsjednica Kongresa Sjedinjenih Američkih Država.

Cilj konferencije je promicati provedbu Pariškog sporazuma, najvećeg svjetski pravno obvezujućeg međunarodnog ugovora o klimatskim promjenama. IPU stalno podržava angažman parlamenata u provedbi Pariških sporazuma, te se na ovakvim godišnjim sastancima raspravlja o postavljanju konkretnih planova u njihovoj provedbi.

Sudionike konferencije je na audijenciju primio i papa Franjo, koji je istaknuo kako je upravo potpisao zajednički apel, s raznim vjerskim vođama i znanstvenicima s obzirom na konferenciju. „ Taj je dokument, rekao je, rezultat višemjesečnog intenzivnog dijaloga, a apel se temelji na „svijesti o dosad neviđenim izazovima koji nam prijete i životu u našem lijepom zajedničkom domu ... i nužnosti još dublje solidarnosti zbog globalne pandemije i rastuće zabrinutosti ”u tom pogledu.

Na audijenciji kod Pape Franje hrvatsku je delegaciju predstavljala saborska zastupnica Narodne stranke – Reformisti Natalija Martinčević

Komentari