multimilijunska pozadina

Na Čačićevoj listi nakon Sabatija i - Darko Marković

Dosadašnji predsjednik županijskog HSS-a odlučio je slijediti put svojeg prethodnika, a u pozadini svega dijelom stoji i projekt težak 630 milijuna kuna, koji Markoviću može jamčiti političku budućnost i za duže vrijeme...
Objavljeno: 27.02.2021. 07:46

Zadnja izmjena: 27.02.2021. 07:46

Foto: Arhiva / Ilustracija: Luka Šalamun

Dosadašnji predsjednik HSS-a, Darko Marković, učinit će isto ono što je učinio i bivši predsjednik HSS-a, Zvonimir Sabati…

  • Kraj HSS-a u Varaždinskoj županiji! Načelnici odlaze, Sabati na Čačićevoj listi, više ovdje.

Kako pouzdano doznajemo, za mjesto županijskog vijećnika Darko Marković kandidirat će se kao nezavisni na županijskoj listi Narodne stranke – reformisti, nositelja Radimira Čačića. Da će pak učiniti isto, Zvonimir Sabati potvrdio nam je još sredinom mjeseca:

— Evidentno je da se u županiji nešto napravilo i da je Radimir Čačić svemu tome pripomogao svojim autoritetom. Ipak, važno je naglasiti da ne prelazim u drugu stranku već ostajem nezavisni — tada je rekao.

Nekoliko dana nakon toga, 19. veljače, Seljačku stranku napustili su i Darko Marković kao načelnik Malog Bukovca i Franjo Vrbanić kao načelnik Velikog Bukovca. Sada još ostaje pitanje hoće li HSS napustiti i njihov posljednji načelnik u Varaždinskoj županiji: Stjepan Krobot, načelnik Općine Breznica.

Multimilijunska pozadina

Projekt korištenja geotermalnih energija u Malom Bukovcu možda nije glavni razlog Markovićeva prelaska na Čačićevu stranu, ali bome nije niti zanemarivi. Riječ je o projektu vrijednom 630 milijuna kuna, kojeg je Čačić na posljednoj sjednici Županijske skupštine posebno naglasio. Konkretno: riječ je o bušotini koju je na području Malog Bukovca INA pronašla još početkom 1980-ih, te koja bi u budućnosti mogla nositi značajne prihode, odnosno značajno utjecati na povrtlarsku i stočarsku proizvodnju, kao i na proizvodnju električne energije. Županija i Mali Bukovec trenutno su u potrazi za investitorom te su osnovali i zajedničku tvrtku pod nazivom "Bukotermal". Ukoliko se taj projekt zaista ostvari, koliko bi on mogao značiti za političku budućnost Darka Markovića - ne treba uopće dvojiti.

Komentari