novi stranački šef

FOTO: Leverić očekivano novi županijski šef HNS-a - iznenađenje je povratak Habuša u vrh stranke

Objavljeno: 26.11.2017. 09:53

Zadnja izmjena: 26.11.2017. 09:53

Foto: Luka Šalamun

Nakon lokalnih izbora - na kojima su izgubili mjesto župana - te nakon povlačenja Štromara s mjesta županijskog šefa HNS-a, u Društvenom domu Sračinec za novoga županijskog šefa stranke izabran je Alen Leverić.

>> BIO I ZAMJENIK MINISTRA Alena Leverića iz HNS-a Vlada imenovala za člana Uprave Hrvatskih cesta

Tako je vjerojatno najjača HNS-ova županijska organizacija u zemlji odabrala svog novog lidera. Leverić je izabran s 80% glasova prisutnih delegata kao jedini kandidat za mjesto županijskog predsjednika stranke. 

Habušev 'come back'

Iz kuloara doznajemo kako je Leverićevo kandidiranje bilo rezultat unutarstranačkog dogovora. O Leveriću se nedavno nagađalo i da bi išao u utrku za nacionalnog šefa stranke - no, to će mjesto po svemu sudeći pripasti donedavnom predsjedniku Ivanu Vrdoljaku, koji je nedavno i bio u posjetu Varaždinu s ciljem mobiliziranja članstva i dobivanja potpore za svoju kandidaturu.

Nakon izbora Leverić je u svom obraćanju prisutnima istaknuo kako on i njegov tim preuzimaju jednu vrlo zahtjevnu, odgovornu i časnu dužnost, te da će dati svoj maksimalan doprinos u daljnjem organizacijskom jačanju i stabilnosti HNS-a. Kao svoju glavnu zadaću u narednom razdoblju najavio je vraćanje povjerenja građana u Hrvatsku narodnu stranku.

Na mjesto potpredsjednika ŽO HNS-a izabrani su Marijan Škvarić i, pomalo iznenađujuće, Goran Habuš. Time se negdašnji šef varaždinskog HNS-a, za kojega se nagađalo da se sasvim povukao iz politike, ponovno pojavio u stranačkom vrhu. Skupu je prisustvao i donedavni predsjednik županijske organizacije a sada potpredsjednik vlade Predrag Štromar, a prisutne su pozdravili i županijski tajnik HSS-a Hrvoje Kapeš te predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak.

Komentari