najava ministra

Na jesen raspisivanje natječaja za prvu fazu izgradnje brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava

Podsjetimo, preuzimanjem upravljanja Varaždinskom županijom, župan Anđelko Stričak promijenio je projektne prioritete, te je umjesto projekta brze pruge – kao prioritet broj jedan odredio brzu cestu Varaždin - Ivanec...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.06.2022. 08:48

Zadnja izmjena: 15.06.2022. 08:59

Na jesen slijedi raspisivanje javnog poziva za izgradnju brze ceste Varaždin - Ivanec - Lepoglava, prvi dio, od Varaždina do Tužnog (Ciglane), rečeno je prilikom jučerašnjeg posjeta ministra Olega Butkovića Varaždinskoj županiji.

Prije obilaska dvije lokacije, mosta u Tuhovcu te radova na izgradnji istočne obilazniceu Novom Marofu održan je radni sastanak nakon sa županom Anđelkom Stričakom i suradnicima.

- Na sastanku smo razgovarali o velikim cestovnim strateškim projektima koji su bitni za Varaždinsku županiju, a to je izgradnja brze ceste Varaždin - Ivanec - Krapina za koju se u rujnu raspisuje natječaj za prvu fazu izgradnje. Bilo je govora i o nekim projektima u Gradu Varaždinu kao i o željezničkim projektima koji su bitni u Varaždinu - rekao je između ostalog ministar Butković.

Promjena prioriteta

Podsjetimo, preuzimanjem upravljanja Varaždinskom županijom, župan Anđelko Stričak promijenio je projektne prioritete, te je umjesto projekta brze pruge – kao prioritet broj jedan odredio brzu cestu Varaždin - Ivanec. Obrazlažući svoj potez, Stričak je rekao kako postoji razlog zašto je cesta trenutno prioritetnija, odnosno svoj potez je obrazložio sljedećim riječima: 

- Neke investicije su korak-dva ili tri brže od ostalih. S obzirom da bi već ove godine moglo biti moguće raspisati natječaj za izgradnju prvog dijela brze ceste, onog od Varaždina do Tužnog, naravno da treba staviti naglasak upravo na izgradnju te brze ceste - rekao je župan.

Komentari