prijedlog odluke

Varaždinska županija namjerava kupiti poslovne udjele u Zoni Sjever

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.12.2019. 08:30

Zadnja izmjena: 09.12.2019. 08:35

Na sutrašnjoj će se sjednici Županijske skupštine naći Prijedlog odluke o kupnji poslovnih udjela u ZONI SJEVER - društvu čiji su osnivači Županija, Grad Varaždin i Općina Trnovec Bartolovečki, svaki s temeljnim ulogom od po 25% udjela u temeljnom kapitalu te Varkom i Termoplin svaki s 12,5 % udjela.  

Kako piše u pojašnjenju odluke, budući da Varkom i Termoplin ne žele više držati udjele u ovom Društvu, izjasnili su se o prodaji, a po ugovoru, udjele su dužni najprije ponuditi članovima Društva. - Na Skupštini Društva je dogovoreno da će svaki od većinskih udjelničara otkupiti jednak dio manjih udjela. Stoga su udjeli Varkoma i Termoplina podijeljeni svaki na 3 poslovna udjela kako bi samostalno mogli biti predmet prodaje Županiji, Gradu i Općini. Po ovoj Odluci, Županija bi mogla steći po jedan udjel Varkoma i Termoplina - objašnjeno je.

U pogledu financijskih pitanja, prethodno je sačinjena procjena vrijednosti Društva, po kojoj ona iznosi 5.186.459 kuna, tako da udio Županije ima vrijednost od 1.296.614,75 kn, a trećina udjela Varkoma i Termoplina iznosi svaka po 216.102,46 kuna.

- Kako je jedna od funkcija Županije ravnomjeran gospodarski razvoj, nema dvojbe da je javni interes Županije da udjeli članova Društva koji se prodaju, ne postanu vlasništvo trećih osoba, već upravo prvotnih osnivača Društva. Sredstva za ovu namjenu predviđena su Proračunom za narednu godinu - poručuju iz Županije.


 

Komentari