Evo detalja

Skupština ovaj tjedan odlučuje o ivanečkoj školi, politički naglašeno važnom projektu

Objavljeno: 04.03.2024. 11:52

Zadnja izmjena: 04.03.2024. 12:33

Foto: Arhiva

Na ovotjednoj sjednici Županijske skupštine odlučivat će se, između ostalog, o Prijedlogu odluke o prihvaćanju projekta Rekonstrukcije i dogradnje Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec.

Uz to, odlučivat će se i o rekonstrukciji i dogradnji školske zgrade i sportske dvorane Područnih škola Nova Ves Petrijanečka i Strmec Podravski. Kako je naveo predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, cilj ovog projekta je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete kako bi se školama omogućio prelazak u jednu smijenu i provođenje cjelodnevne nastave.

- Ukupna procjenjena vrijednost za rekonstrukciju i dogradnju škole u Ivancu jest 5,7 milijuna eura. Za rekonstrukciju i dogradnju Područne škole u Novoj Vesi 1,3 milijuna eura, a za onu u Strmcu Podravskom 2,7 milijuna eura – dodao je Križanić.

'Prvi u Hrvatskoj'

Podsjećamo, Varaždinska županija je za dogradnju ovih škola dobila bespovratna sredstva po javnom pozivu resornog ministarstva. Dogradnjom ovih triju škola Varaždinska županija će postati prva u Hrvatskoj koja će imati 100-postotnu pokrivenost jednosmjenskom nastavom koja će biti organizirana za učenike sve 33 osnovne i 30 područnih škola. 

- Nakon 20-ak godina pokušaja, prtljanja i petljanja, došli smo na korak do dogradnje OŠ Ivanec. Građevinsku dozvolu i svu drugu potrebnu dokumentaciju smo već ishodili tako da će po potpisivanju ugovora biti pokrenut postupak javne nabave. Nadam se da će sami radovi početi već sredinom ove godine. U OŠ Ivanec će biti dograđeno 13 učionica, kuhinja, blagovaonica te spojni hodnici, odnosno sve što je potrebno da bi ta škola nastavu održavala u jednoj smjeni - rekao je ranije župan Anđelko Stričak.  

Komentari