priopćenje za medije

Na 'Subotu za slobodu', kontraprosvjed 'Hoda za život', poziva i SDP

Objavljeno: 04.05.2022. 11:12

Foto: Arhiva

Ove subote s početkom u 10:30 sati se na Starom gradu kod kule u Varaždinu organizira javno okupljanje "Subota za slobodu" čiji je cilj, kako navode iz SDP-a, "poslati poruku da je grad Varaždin mjesto ravnopravnosti, jednakosti, slobode, uključivosti".

Inače, "Subotu za slobodu" organizira Udruga mladih V.U.K., a javno okupljane se održava u isto vrijeme te na gotovo istom mjestu kao i "Hod za život", kojem je ovo javno okupljanje kontraprosvjed. "Subotu za slobodu" ranije je podržala platforma Budimo grad, a sada na okupljanje poziva i SDP.

- Pravo na izbor, na slobodu i donošenje odluka o vlastitom tijelu su vrijednosti oko kojih za nas nema pregovora i važno je da se to jasno i nedvojbeno poruči. U upravljanju gradom jedan od naših fokusa je upravo položaj mladih i zadržavanje mladih u gradu, a to nije moguće ako se ne sluša ono što nam imaju za reći. Sada su nam jasno rekli, i mi ih kao i uvijek dosad, čujemo i slušamo. Iz tog razloga ćemo i ove subote stajati rame uz rame s mladima iz našeg grada koji organiziraju ovo okupljanje i poslati poruku da u našem gradu nisu dobrodošle inicijative koje zabranjuju, ograničavaju, ukidaju stečena ljudska prava - navodi SDP u priopćenju.

Komentari