Nagrada za životno djelo Grada Varaždina poduzetniku Rudolfu Kiriću i kiparu Josipu Grgevčiću

Objavljeno: 03.12.2015. 13:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Arhiva eVaraždin

Varaždinski gradski vijećnici na današnjoj sjednici, posljednjoj uoči svečane koja će biti održana u utorak 8. prosinca povodom obilježavanja Dana grada Varaždina, prihvatili su odluku o dodjeli javnih priznanja zaslužnim pojedincima, tvrtkama i ustanovama u 2015. godini...

Nagradu za životno djelo, povodom obilježavanja praznika Grada Varaždina i blagdana njegovog zaštitnika Sv. Nikole, ove su godine dobili akademski kipar Josip Grgevčić i Rudolf Kirić za iziman doprinos gospodarstvu, naglasio je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš koji je gradskim vijećnicima obrazložio prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja.

Vjećnici su njenim prihvaćanjem odlučili i da Nagradu Grada prime prof. Dada Ruža iz Glazbene škole varaždin i Damir Frntić za promociju sporta osoba s invaliditetom. Spomenuta nagrada pripala je i Udruzi pripradnika grupe “Orion“ Varaždin, za izniman doprinos tijekom Varaždinskih dana rata.

Plakete Grada Varaždina pripale su Gradskom muzeju Varaždin povodom 90. obljetnice osnutka,  Varaždinskim vijestima uz  d.d. 70. obljetnicu rada, Dječjem vrtiću “Panda“ koji slavi 25. obljetnicu kontinuiranog i predanog rada s djecom, potom trgovačkom društvu Comprom plus, Udruzi roditelja i udovica poginulih branitelja Varaždinske županije povodom 20. obljetnice aktivnog rada,  Robertu Hranju, kontraadmiralu Hrvatske ratne mornarice za izniman doprinos u Domovinskom ratu, te umirovljenom novinaru i publicistu Krunoslavu Kruljcu.

Medalja Grada Varaždina dodijeljena je Catherinei Mackintosh za predani rad i svestrano zalaganje i doprinos Međunarodnoj školi barokne glazbe i plesa Aestas musica,  Velimiru Plantaku za svestrano zalaganje i doprinos u razvoju obrtništva te  tvrtki Mobilisis.

Komentari