prvi aktualac

Najaktualnija tema na varaždinskom Gradskom vijeću: promet, semafori i raskrižja

Objavljeno: 18.07.2017. 11:27

Zadnja izmjena: 18.07.2017. 12:01

Foto: Viktor Hranić

Završila je 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina na kojoj je u aktualnom satu najviše riječi bilo o neispravnosti rada semafora, opasnosti na raskrižjima i prometnoj infrastrukturi na području grada.

Gordana Marsenić (SDP) otvorila je prvi aktualni sat saziva ovog Gradskog vijeća pitanjem o rješavanju neispravnosti rada semafora na području grada, a posebice što se tiče Optujske, Zagrebačke i Krležine ulice, ali i raskrižja Međimurske i Koprivničke na kojem je čak i jedna osoba smrtno stradala. Gradska vijećnica Natalija Martinčević apelirala je na što brže rješavanje ove problematike, a smatra kako policija nije odmah reagirala te da je dužna regulirati promet ukoliko dođe do ovakvih situacija.

- Odmah nakon što smo primjetili ovaj problem nazvali smo Hrvatske ceste koji su obećali popravak jer je grom uništio aparatauru, i sami su lutali, a obavijestili smo i policiju, međutim rekli su kako nema dovoljno ljudi. Nakon toga je na teren izašla prometna mladež koja nema dovoljno iskustva, ali ipak su to učinili. Molim građane da u ovakvim situacijama budu što oprezniji. - odgovorio je Ivan Čehok i nadodao da što se tiče državnih cesta kako gradska uprava ima vrlo ograničen utjecaj. 

- Struka je podijeljena oko kružnih tokova, kažu da negdje može, a negdje ne. Nisu skloni postavljanju rotora na raskrižju Međimurske i Koprivničke, a ja se ne bih volio upuštati u nešto što nije moje područje. Moje osobno mišljenje je da bi se mogao napraviti rotor, predložiti ćemo da se to raskrižje pretvori u kružni tok, a hoće li to proći nisam pretjerano siguran. - rekao je Čehok.

 

Komentari