osigurana i eu sredstva

Najavljena energetska obnova Doma zdravlja u Varaždinskim Toplicama

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.03.2019. 15:02

Zadnja izmjena: 20.03.2019. 15:04

Reformisti su u Varaždinskim Toplicama obilježili Svjetski dan oralnog zdravlja druženjem sa sugrađanima te im tom prilikom podijelili četkice za zube, kako bi na simboličan način sudjelovali u prevenciji bolesti zuba.

Akciju je dolaskom podržao i ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije, Renato Podbojec, koji je tom prilikom najavio i energetsku obnovu Doma zdravlja u Varaždinskim Toplicama. - Dom zdravlja u Varaždinskim Toplicama nije doživio značajnije rekonstrukcije što se tiče energetske obnove, osim zamjene krovnog pokrova 2006. godine i zamjene dijela stolarije 2010 - rekao je Podbojec i dodao kako su za energetsku ukupne vrijednosti 3,914.948,60 kn odobrena bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 1.627.731,96 kuna, a preostalu razliku u visini od 2.287.216,64 kn osigurat će Dom zdravlja i Varaždinska županija.

Kako je rekao Podbojec, ovom obnovom bitno će se smanjiti potrošnja energije, te će objekt iz sadašnjeg energetskog razreda G prijeći u razred D, pa će se dugoročno gledano zapravo kroz uštede energije koje će se na takav način postići otplatiti iznos sredstava koji će Dom zdravlja i Varaždinska županija uložiti u energetsku obnovu.

Predsjednik Reformista iz Varaždinskih Toplica, Željko Bedeković, naglasio je kako je zadovoljan današnjom akcijom, ali i najavljenom energetskom obnovom. 

Komentari