UDVDR Ogranak Ivanec

Foto - Najvažnija aktivnost u 2024. organizacija 28. državnih susreta dragovoljaca i veterana

Objavljeno: 28.03.2024. 12:41

Zadnja izmjena: 28.03.2024. 13:09

Na Izvještajno-izbornom Saboru Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (UDVDR) Ogranak Ivanec prihvaćeno je izvješće o radu i financijsko izvješće za 2023. godinu, izabrano novo vodstvo i donijeti planovi za ovu godinu, a kao najvažnija je istaknuta organizacija 28. državnih susreta dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Na Saboru, kojem je nazočilo 90-ak delegata i uzvanika, za novog predsjednika te udruge ponovno izabran Ljudvek Cikač, za zamjenika predsjednika Željko Đurin, dvojica potpredsjednika će u iduće četiri godine Zvonko Galić i Zvonimir Grđan, dok će Nadzorni odbore sljedeće 4 godine činiti Mladen Piskač, Ivan Gotal i Zdenko Horvat, a Sud časti Vinko Marković, Milan Vukovski i Mario Pahić, izvijestili su danas iz te Udruge.

Cikač je podnio Plan i program rada i Financijski plan za 2024. godinu, a kao najvažnija aktivnost u ovoj godini istaknuta je organizacija 28. državnih susreta dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, kojemu je domaćin UDVDR Podružnica Varaždinske županije, a športski ribolov održavat će se u Ivancu.  

Stričak najavio nastavak potpore

Varaždinski župan Anđelko Stričak, koji je nazočio Saboru, najavio je nastavak županijske potpore Ogranku, a pritom je posebno istaknuo vrijednost uređenja Memorijalnog centra Domovinskog rata Ivanec, koje je lani dovršeno, s čijim je procesom detaljno upoznat. 

 Predsjednik Gradskog vijeća Ivanca i dugogodišnji donator Ogranka Zdenko Đuras kao iznimno važnu naveo je edukaciju učenika, na čemu vrlo uspješno rade.  Važnost edukacije među mladima, kojima se često iskrivljuju povijesne istine, kao najvažniju ulogu braniteljskih udruga, istaknuo je i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, koji je najavio nastavak suradnje na Memorijalu Šešet – Cecelja, kojeg već nekoliko godina podržava i grad Novi Marof.

 

Komentari