"ne ovisimo o pojedincima"

Priopćenje SDP-a nakon što je stranku uoči izbora napustio jedini gradonačelnik

Predsjednik SDP-a Grada Ludbrega i jedini SDP-ov gradonačelnik u Varaždinskoj županiji, Dubravko Bilić, jučer kasno navečer neočekivano je obznanio da izlazi iz stranke...
Objavljeno: 22.02.2021. 23:04

Zadnja izmjena: 23.02.2021. 01:20

Foto: Arhiva

SDP Varaždinske županije, poslije objave Dubravka Bilića o izlasku iz stranke, kasno noćas oglasio se priopćenjem za medije u kojem poručuju da „ne ovise o pojedincima“.

– SDP je stranka koja godinama, iz izbora u izbore, dobiva veliku potporu birača Varaždinske županije, a tako će i ostati. Svatko bira svoj put, pa tako i kolega Bilić, a SDP beskompromisno ide dalje u pripremama za izbore – stoji između ostaloga u priopćenju.

Podsjetimo, Dubravko Bilić bio je jedini SDP-ov gradonačelnik u Varaždinskoj županiji, a kada je riječ o izvršnoj vlasti – stranka ima još i načelnika Općine Petrijanec, Željka Posavca.

O svemu se očitovala i predsjednica županijskog SDP-a, saborska zastupnica i kandidatkinja za županicu Barbara Antolić Vupora. Njezinu izjavu prenosimo u cijelosti:

SDP je jaka stranka koja niti na jednoj razini ne ovisi o pojedincima, bez obzira jesu li oni samo članovi ili obnašaju neku od funkcija u stranci ili vlasti. SDP okuplja članstvo i birače oko ideje socijaldemokracije, ideje pravednog društva u kojemu svaki pojedinac treba imati jednake šanse da uspije vlastitim radom i sposobnošću. SDP je stranka koja svoju snagu crpi iz brojnog članstva povezanog upravo oko ideje socijaldemokracije. Veličina i snaga stranke upravo u njenom zajedništvu, a ne u pojedincima.

Komentari