predavanje za starije osobe

Narodna stranka Reformisti održala tribinu umirovljenicima u 7. mjesnom odboru

Objavljeno: 21.10.2016. 13:37

Zadnja izmjena: 21.10.2016. 13:58

Interesni odbor umirovljenika Narodne stranke - REFORMISTI održao je u prostorijama 7. Mjesnog odbora Biškupec tribinu za umirovljenike i osobe starije životne dobi na temu „Zbrinuta zlatna dob“.

Kako stoji u priopćenju, na tribini se govorilo o oporukama te ugovorima o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, o čemu je govorila stručna predavačica. 

- U gradu Varaždinu danas živi preko 12.000 umirovljenika, dakle oko 25 % ukupnog stanovništva. Drugi iznimno važan podatak je da gotovo 1/3 umirovljenika i starijih osoba u gradu Varaždinu, a naročito žena iznad 65 godina, ne može zadovoljiti osnovne životne potrebe i živi na rubu siromaštva. Naše društvo ne vodi dovoljno brige o umirovljenicima. Kako bismo potaknuli sve na djelovanje u cilju poboljšanja kvalitete života umirovljenika i starijih osoba te posebno unapređenje položaja umirovljenika u gradu Varaždinu, osnovali smo prije više od godinu dana Interesni odbor umirovljenika. Odbor okuplja velik broj članova, a upravo  je u završnoj fazi izrade posebni program za umirovljenike grada Varaždina koji će biti važan dio programa Reformista na lokalnim izborima sljedeće godine - istaknula je predsjednica Gradske organizacije Reformista Varaždin Natalija Martinčević.

Umirovljenicima se obratila i predsjednica Interesnog odbora umirovljenika Reformista Nevenka Kobal koja je najavila niz zanimljivih tribina i aktivnosti za umirovljenike. Kako bi se građani što bolje informirali, a i zbog velikog interesa, tribina na istu temu će se održati u svim mjesnim odborima, stoji u priopćenju. 

Komentari