još jedna odbijenica

Ima li gradonačelnik i dalje većinu u Vijeću? Odbijen i izvještaj o radu Vartopa

Objavljeno: 29.09.2016. 09:57

Zadnja izmjena: 29.09.2016. 10:47

Foto: Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Gradsko je vijeće odbilo i izvještaj o radu Vartopa d.o.o. čime se još jače otvara pitanje o tome raspolaže li gradonačelnik većinom u Gradskom vijeću.

I dok su izvješća o radu ostalih trgovačkih društava u vlasništvu grada prihvaćena ili većinom glasova ili jednoglasno, oko izvještaja rada Vartopa prvo je nastala diskusija, a potom izvješće nije dobilo dovoljno glasova za.

Izvješće su kritizirali nezavisni Zlatan Avar, Željko Bunić iz HSLS-a, te Ladislav Ilčić iz HRAST-a.

>>Habuš se ispričao i pravdao: 'Radim već pet godina, 365 dana godišnje, 24 sata dnevno - pa sam preemotivan'

- Kako nemaju srama drastično povećati plaće zaposlenika, a ne snižavaju cijenu usluga? Povećanje troškova - 47%, prosječna plaća povećana za 20%, a sniženje cijena 0%. Da nije bilo ovih povećanja, cijena bi bila manja 300 kn po potrošaču. - istaknuo je Željko Bunić iz HSLS-a.

Direktor Vartopa Dubravko Vrdoljak replicirao je da su dvaput smanjili cijene po 7%, a da je automobil nabavljen po cijeni od nepunih 27 tisuća kuna.

No, ta objašnjenja nisu pomogla i izvješće o radu Vartopa nije prihvaćeno.

U svojoj se diskusiji Ilčić refererirao na vrijeme "kad je gradonačelnik još imao većinu". Nakon ovog rezultata glasovanja i još jedne odbijenice gradonačelniku, moglo bi se opravdano postaviti pitanje je li to vrijeme sada uistinu prošlo.

 

Komentari