ujedinjenje centra

eTV - Martinčević: Nismo više u svađi s HNS-om, bilo bi dobro da se oni što prije...

Objavljeno: 21.07.2022. 08:42

Zadnja izmjena: 21.07.2022. 09:00

Foto: Arhiva/Ilustracija

Pitanje tzv. pomirbe između Reformista i HNS-a, nakon svega što se događalo kao posljedica isključenja Radimira Čačića iz stranke 2014. godine, otvorilo se više puta tijekom ove godine.

Na njega su odgovarali čelni ljudi HNS-a, odgovorio je i Radimir Čačić, međutim sve dosad nismo čuli mišljenje o tome od strane Natalije Martinčević, čiju je političku karijeru dobrim dijelom obilježio i trasirao upravo taj raskol centrističke opcije u Varaždinskoj županiji.

Natalija Martinčević na to je pitanje odgovorila gostujući ovih dana u eTV studiju.

- Nismo mi više u nekakvoj svađi s HNS-om, ne bih rekla da bi tu trebala nekakav pomirba. Mislim da se nekoliko članova HNS-a očitovalo o tome da bi bilo dobro da se okupi centar i da se razvije suradnja, što je važna politička poruka za Hrvatsku s gledišta okupljanja političkog centra. Matematički je važna. Rascjepkani imamo svaki jedan mandat, naravno da bi ujedinjeni imali više. Sve govori u prilog tome, međutim uvijek kada HNS govori o tome odmah idu i nekakve ograde ili nekakva uvjetovanja - rekla je.

Poruka za HNS

U kontekstu prošlotjednih uhićenja u Varaždinu, imala je i jednu izravnu poruku za svoje nekadašnje velike političke rivale.

- Upravo ovo što se dogodilo jučer, jedan je dobar znak da bi bilo dobro i pametno da se što prije odmaknu od tandema HDZ-Čehok. Nije ni samo to u pitanju. Puno stvari upućuje na to da se situacija u županiji zaista promijenila. Sve tvrtke koje su nekad vodili nezavisni ili druge stranke, danas vodi HDZ. Nema kamena na kamenu da vodi, a da nije HDZ - zaključila je Martinčević.

 

Komentari