priopćenje reformista

Martinčević: 'Zašto Kišić slučaj nije prijavio policiji, a ne proglasio ga - završenim?!'

Objavljeno: 22.01.2017. 14:30

Zadnja izmjena: 22.01.2017. 15:01

Foto: Arhiva

Svojim priopćenjem o jučerašnjoj Kišićevoj presici javila se i Natalija Martinčević, šefica varaždinskih Reformista. Ona drži kako je Kišić svoj medijski istup iskoristio za promo predizborni skup, pa mu postavlja brojna pitanja o slučaju maloljetnog Filipa.

>> eTV: VELIKI OBRAT Otac maloljetnog Filipa javno se ispričao, Kišić povlači tužbu - evo što su rekli

Martinčević se pita što znače Kišićeve jučerašnje izjave da je slučaj za njega završen i smatra kako se na brojna pitanja moraju naći odgovori, jer se radi o ozbiljnim problemima.

'I tko je onda to napravio?'

- Da se meni dogodila takva situacija u kojoj želim uvjeriti javnost da se radi o namještaljci odavno bih bila na policiji, sve prijavila i tražila da se sve istraži i objavi, a sasvim sigurno ne bih slučaj proglasila završenim. - izjavljuje Martinčević, nabrajajući poduži spisak neodgovorenih pitanja, poput onog glavnog: tko je napisao malodobnom Filipu priopćenje o doktorici Zember? Također se, prema Martinčević, treba utvrditi i autentičnost zapisnika Filipove razrednice Ivane Pomahač, kao i tko se onda lažno predstavljao kao Kišić i slao Filipu poruke.

Priopćenje Reformista napominje da se radi o kršenjima konkretnih članaka Kaznenog zakona koje govore o nedjelima na štetu djeteta, te se izražava očekivanje da će Županijsko državno odvjetništvo pokrenuti istragu. Na djelovanje se pozivaju i Pravobraniteljica za djecu te Prosvjetna inspekcija Ministarstva znanosti i obrazovanja. Na kraju priopćenje završava i pitanjem Kišiću o njegovom stavu po pitanju smjene dr. Zember.

Komentari