U hotelu Turist održana je Izborna skupština Reformista Varaždinske županije, na kojoj je za predsjednicu Županijske organizacije izabrana Natalija Martinčević. Za potpredsjednike izabrani su Valerija Paljak i Željko Bedeković, a za tajnika Marijan Štefanko.

Natalija Martinčević pred delegatima je prezentirala svoj dosadašnji rad od samih početka u Reformistima i program rada Županijske organizacije za predstojeće razdoblje, te se osvrnula i na rezultate koje Reformisti postižu kao izvršna vlast u Županiji. - Ponosna sam što sam dio tima koji postiže iznimne rezultate u Županiji, prva smo i najuspješnija Županija po povlačenju EU sredstava. Činjenica je da rezultate koje ostvarujemo nismo dovoljno snažno preslikali na rezultate stranke i to je izazov koji je pred nama, te sam se odazvala pozivu da zajedno s vama to učinimo. - rekla je Martinčević u predstavljanju.

Obzirom da su u naredne dvije godine pred nama dva izborna ciklusa, Martinčević je dodala: - Naš zadatak je da u predstojećem razdoblju ojačamo organizacije koje imamo, ali i osnujemo nove organizacije gdje ih još nemamo. Također, aktivno ćemo raditi na osnivanju mjesnih odbora, ali i povećanju članstva. U vrlo kratkom roku definirati ćemo i kandidate za obnašanje dužnosti u jedinicama lokalne samouprave. Na predstojećim lokalnim izborima potvrdit ćemo status najjače stranke u Varaždinskoj županiji, a kandidate za gradonačelnike, načelnike i zamjenike imat ćemo u svim gradovima i općinama u županiji.  - rekla je Martinčević.

Okupljenima se obratio predsjednik Reformista Radimir Čačić, koji se osvrnuo i na nedavne predsjedničke izbore. - Iza nas je ciklus predsjedničkih izbora koji je završio na način koji je izuzetno dobar za budućnost Hrvatske. Mi smo prvi rekli da ćemo podržati Milanovića jer smo prepoznali potencijal, a u dva i pol dana prikupili smo 7 i pol tisuća potpisa, što pokazuje snagu stranke. – rekao je Čačić.

Predsjednik Reformista osvrnuo se i na unutarstranačke, kao i predstojeće parlamentarne izbore: - Na ovim našim izborima možemo svjedočiti da imamo odgovorne, pametne i mudre ljude koji su se kandidirali i svi zaslužuju biti na mjestima za koja su se kandidirali. Danas možemo reći da s usponima i padovima objektivno znamo da ne možemo biti pobijeđeni na lokalnim izborima. Sigurno možemo reći i da će u Saboru sigurno biti HDZ, SDP, IDS i Reformisti. Naš tim ovdje se treba strukturirati drugačije, unijeti novu dinamiku i vjerujem kako ćemo s danas izabranim ljudima upravo to i postići - rekao je Čačić.

 

Komentari

18.01.2020. 11:30h Zadnja izmjena: 18.01.2020. 12:01