za sve generacije

Natalija Martinčević obišla 4. mjesni odbor i utvrdila glavne potrebe stanovnika

Objavljeno: 06.05.2017. 20:02

Zadnja izmjena: 06.05.2017. 20:04

Kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Varaždina Natalija Martinčević nastavila je sa svojim svakodnevnim obilascima mjesnih odbora, pa je tako dana posjetila 4. mjesni odbor i porazgovarala s građanima o problemima i projektima.

Vrlo važni projekti prema programu Natalije Martinčević za 4. mjesni odbor odnose se na odgoj i obrazovanje ali i na starije osobe. Tako bi najmlađima trebalo izgraditi vrtić, jer u POS naselju i Grabanicama živi puno mladih obitelji. Uz to bi - osim obnove i dogradnje 6. osnovne škole - trebalo izgraditi još jednu školu. I vrtić i škola bili bi smješteni u Grabanicama. U istom kvartu trebalo bi urediti dnevni centar za starije osobe, kao i ambulantu koja bi osigurala kompletnu zdravstvenu skrb za starije. Osim ovih projekata, potrebno je urediti i zapušteno zemljište nedaleko od zgrada u Grabanicama, na kojemu je osobito u ljetnim mjesecima puno ambrozije i nametnika.

- Financiranje navedenih projekata realizirat će se iz EU fondova i to konkretno izgradnja vrtića, a Centar za starije osobe također iz  EU fondova u suradnji sa Županijom. Ukoliko država ne promjeni alokaciju za EU fondove da se mogu uključiti i osnovne škole, izgradnja nove škole financirala bi se iz javno-privatnog partnerstva što znači sufinanciranje države od 55%. - naglasila je Martinčević.

Komentari