problem zaposlenih roditelja

Inicijativa Natalije Martinčević za produljenje radnog vremena varaždinskih dječjih vrtića

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.07.2017. 15:56

Zadnja izmjena: 18.07.2017. 16:02

Foto: Viktor Hranić

Jedna od današnjih tema Gradskog vijeća bila je i proširenje mreže dječjih vrtića kao i podjela na dvije ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje. Vijećnica Narodne stranke – REFORMISTI  Natalija Martinčević pokrenula je inicijativu produljenja radnog vremena varaždinskih vrtića.

Kako ističu u priopćenju, Martinčević je još kao kandidatkinja za gradonačelnicu ,osim smanjenja cijene, posebno isticala važnost produljena radnog vremena  vrtića u Varaždinu koje nikako ne pogoduju roditeljima zaposlenima u dvije smijene. Naime, od 8 objekata vrtića koji spadaju u Javnu ustanovu Dječji vrtić Varaždin čiji je osnivač Grad Varaždin, samo u jednom objektu osigurano je radno vrijeme do 20.30. sati i dežurstvo subotom što svakako predstavlja problem zaposlenim roditeljima.

Potrebno je osigurati  popodnevnu smjenu i dežurstvo subotom. Produljenje radnog vremena ne zahtjeva puni kapacitet rada objekta kao jutarnji termini, s obzirom na to da usluge neće koristiti toliko djece kao u jutarnjim terminu. Kvalitetnom reorganizacijom i planom rada navedenih objekata mogu se zadovoljiti svi uvjeti da se pomogne roditeljima.  U 2015./2016. upisano je 770 djece u Dječji vrtić Varaždin, vjerujemo da bi se ta brojka i povećala kada bi roditelji mogli koristiti uslugu popodnevne smjene koja im je potrebna.- navodi se u priopćenju

Također ističu kako u Varaždinu treba obratiti pozornost na majke koje su većinom zaposlene u trgovinama. Zato je važno da im se osiguraju uvjeti kako bi i one mogle koristiti usluge Dječjeg vrtića Varaždin, koji im je potreban za vrijeme njihovog radnog vremena u smjenama.

 

Komentari