održali presicu

Nema nezakonitosti u radu Gradskog vijeća Grada Ludbrega: ''Ove me sumnje žaloste''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.04.2019. 10:32

Zadnja izmjena: 18.04.2019. 10:32

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić danas je sa suradnicima održao konferenciju za medije, a povod je bio ocjena zakonitosti rada Gradskog vijeća nakon provedenog nadzora na temelju prijave Petre Horvat, gradske vijećnice.

Podsjetimo, vijećnica Horvat prijavila je nezakonitosti u radu na 10. i 11. sjednici Gradskog vijeća, odnosno nezakonitosti kod donošenja proračuna i odluka o visini komunalne naknade i komunalnom bodu. Nakon nadzora Ministarstvo uprave utvrdilo je kako nisu pronađene nepravilnosti, a Bilić je ovom prilikom rekao kako ga ove sumnje žaloste jer one pokazuju kako '''nisu svi u istom vlaku''. - Imam puno povjerenje u rad gradskih službi i u sve što rade i nikad nismo vršili pritisak ni ja ni suradnici da se odluke vrše ili donose protuzakonito ili protustavno - rekao je Bilić, dodao kako je jedini cilj mijenjati Ludbreg na bolje.

Također, na presici je istaknuto kako je i nakon 13. sjednice Gradskog vijeća grupa građana podnijela anonimnu prijavu o nezakonitosti rada, a kako je gradonačelnik istaknuo, nada se kako će i ova prijava biti odbačena jer se prema njegovim riječima radilo u skladu sa zakonom, časno, transparentnno i pošteno. 

- Paradigma po kojoj funkcionira naša oporba je napravljena u startu našeg rada, a to je da će oporba zagorčati život radu ovog Gradskog vijeća - zaključio je predsjednik Gradskog vijeća Antun Šimić i  citirao Plenkovića kada je na aktualnom satu opoziciji rekao: ''jadni ste''.

 

 

Komentari