Potpisivanje Sporazuma

Za razvoj e-usluga upravnim odjelima gradova i županija preko 70 milijuna kuna

Objavljeno: 18.06.2020. 10:13

Zadnja izmjena: 18.06.2020. 11:03

Jutros su potpisani Sporazumi kojima se osiguravaju sredstva za digitalizaciju postojećih akata o gradnji na području cijele Hrvatske, a prvi od svih gradova je grad Varaždin. Svaki dokument o gradnji od 1968. godine tako će biti digitaliziran i dostupan preko softvera, a sporazume su potpisali potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar te gradonačelnik grada Varaždina Ivan Čehok...

Digitalizacija će značiti da građani i projektanti više neće morati stajati na šalteru, neće morati kupovati biljege, a svi dokumenti napravljeni nakon 1968. bit će dostupni na kompjuteru, rekao je ministar Štromar.

Čehok navodi kako je grad Varaždin po službenoj statistici i analizi Europske komisije proglašen gradom u kojem se najbrže izdaju dozvole i svi potrebni administrativni dokumenti za početak investicija - Mislim da će to još bitno pridonijeti bržem i učinkovitijem radu Gradske uprave. - kazao je gradonačelnik za novi projekt te dodao kako je Varaždin daleko odmakao što se tiče digitalizacije.

- Projekt je pripremljen za cijelu Hrvatsku, a Sjever je prvi i pilot projekt jer hoćemo sve onda preslikati na cijelu Hrvatsku - poručio je Štromar, projekt će kompletno biti realiziran u roku od 2 godine. 

Komentari