kandidat za gradonačelnika?

Neslužbeni kandidat Reformista za gradonačelnika Ludbrega najavljuje pozitivnu kampanju i više plaće

Objavljeno: 13.02.2017. 20:38

Zadnja izmjena: 13.02.2017. 20:43

Foto: Željko Porobija

Na današnjoj presici Reformisti su - između ostalog - predstavili i Krešimira Horvata kao svog kandidata za gradonačelnika Ludbrega. Doduše, službenu odluku nisu još donijeli - ali ipak je to bila jasna Čačićeva izjava.

>> eTV: Čačić Štromara i Kišića nazvao bedacima koji ne znaju povući sredstva iz EU fondova

Sam Horvat na presici nije rekao nijednu riječ, prepuštajući svom stranačkom šefu da iznosi stav stranke o problematici povlačenja iz EU fondova.

'Ništa ne zamjeram Biliću...'

Bila je to prilika da postavimo nekoliko pitanja (ne)službenom kandidatu Reformista i prvo nas je zanimalo što zamjera sadašnjem gradonačelniku Dubravku Biliću.

- Ja planiram voditi pozitivnu kampanju. Dakle, ništa ne zamjeram Biliću, to neće biti srž moje kampanje.

Što onda mislite da bi trebalo napraviti?

- Ludbreg je lijep, mali grad, ali s najnižim plaćama. Imamo poslovnu zonu Sjever, a tu se onda napravi samo silos koji zapošljava 5 ljudi. Da se tu otvorila još neka druga firma - kakvih je bilo upita - stvari bi bile drugačije.

'Ne damo zemljište ispod cijene...'

Kako mislite podići plaće?

- Imamo zemljište i zona se uređuje. Ali ne možemo zbog manjka u proračunu prodavati zemljište po cijenama nižim od onih po kojima smo ih nabavili. Platili smo ga 150 kn po kvadratu, prodajemo ga po 100 kn. Kao što smo rekli danas - lako je potrošiti novce građana.

Hoće li to biti dovoljno za veće plaće?

- Treba dovesti metalnu industriju u Ludbreg. Srednja škola ima samo 1 razred CNC operatera, a treba ih biti dva. Već su bili tražili od Ministarstva otvaranje još jednog razreda, ali su ih odbili.

Reformisti će konačnu odluku o svom kandidatu za gradonačelnika Ludbrega donijeti prije kraja ovog mjeseca - premda se čini da je izbor Krešimira Horvata praktički gotova stvar. Tada će se i jasnije vidjeti detalji kampanje kojom će Reformisti pokušati osvojiti vlast u Ludbregu.

 

 

Komentari