Nesuđena ravnateljica vrtića Ružica Conar: Ispričavam se zbog neznanja i neiskustva

Objavljeno: 20.04.2015. 11:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Dječji vrtić Varaždin Dravska

Nakon što je u petak prekinuta sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždin zbog toga što vijećnici nisu podržali odluku o imenovanju Ružice Conar ravnateljicom Dječjeg vrtića Varaždin, svojom izjavom oglasila se Conar koju se proziva da je njen program rada plagijat.

Conar je istaknula kako joj je žao što je došlo do ovakvog razvoja situacije. Smatra da njen program rada nije plagijat, već posljedica neznanja i neiskustva. 

- Prije svega, iznimno mi je žao što je cijeli proces ovako završio i svima se ispričavam. Žao mi je što je zbog mog neznanja i neiskustva u prijavi programa rada došlo do nejasnoća. Što se tiče plagiranja, o tome nikako ne može biti riječi, nego zbog mog neiskustva nisam stavila oznake gdje citiram i koju literaturu. Naime, tamo gdje je kurikulum, naravno da nije plagijat nego je citat iz kurikuluma koji je nacionalni dokument i svatko od nas koji je prijavljivao program rada ga je morao citirati. Moja je greska što nisam stavila oznake citata, a bilo mi je logično da je jasno da se kurikulum citira jer je to jedinstveni nacionalni dokument - istaknula je Conar.

Što se tiče dijela programa koji je identičan programu dječjeg vrtića iz Čakovca, Conar priznaje da je pogriješila jer nije navela da je dio citiran.

- Kad govorimo o programu rada i plagiranja programa dječjeg vrtića iz Čakovca, koristila sam njihov dio jer smatram da jako dobro rade i dobar dio toga bih voljela primijeniti ukoliko bih bila ravnateljica DV Varaždin. I tu je ista greška, što nisam navela da je to citiran dio njihovog programa, ali zaista mislim da je to vrlo kvalitetan program koji bi podignuo kvalitetu rada varaždinskih vrtića - rekla je Conar.

S obzirom na to da je mandat dosadašnjoj ravnateljici Jasenki Husnjak istekao 18. travnja, Gradsko vijeće moralo je u petak donijeti odluku o novoj ravnateljici. Vijećnik Zlatan Avar upozorio je na to da je program Ružice Conar, koju je Upravno vijeće vrtića predložilo novom ravnateljicom, plagijat što je rezultiralo time da vijećnici nisu podržali odluku Upravnog vijeća.

Sjednica Gradskog vijeća nastavit će se večeras u 18 sati, dok će prethodno Upravno vijeće donijeti odluku o v.d. ravnatelja vrtića. Najizglednije je da će do novog raspisivanja natječaja v.d. ravnatelja  biti dosadašnja ravnateljica Jasenka Husnjak.

Komentari